Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez milyen emberi viselkedés:...

Ez milyen emberi viselkedés: jót teszel valakivel közvetlenül utàna ő tesz egy furcsa húzàst?

Figyelt kérdés

Pl.volt fölöslegben egy könyvem és odaadtam egy baràtnőmnek akit tudom érdekel a téma.Örült is neki.Utàna a hétvégén ő lemondta a programot amit ő indítvànyozott hogy talàlkozzunk és màsokkal ment el.Vagy ugyanezt a személyt hànyszor meghallgattam és amikor nekem volt rossz elhúzódott azokban a hetekben a talàlkozàstól.

Vagy meghívtam valakit süteményre még ültünk a kàvézóban nekem ehetnékem volt süteményt is így mondtam a süteményt én fizetem, és elég pofàtlanul elintézte hogy az àsvànyvizét is kifizessem.Így az össz fogyasztàsból ő egy limonàdét fizetett.Nem volt nàla kisebb pénz.Mondtam később majd meg lesz.Se egy köszönömöt nem mondott,se nem kérdezte meg utàna hogy tartozik- e.Nem első eset,több hasonló volt.Egyszer a baksist is lenyúlta amit a pincérnek szàntam.Nem volt nagy összeg.Eleinte ezeket " véletlennek" gondoltam.De több ilyen apróbb húzàsa volt anyagi dolgokban.

Ezzel ellentétben vannak azok akik tényleg hàlàsak ha valamit teszel értük.Pl.egy baràtnőmmel együtt utazunk és elintéztem,befizettem az utat és mikor hozta az összeget nem kérte a visszajàrót,mondta elintéztem neki is,neki nem kellett a vàrosba utazni vegyek magamnak egy csokit a visszajàró összegen.Inkàbb ezt az oldalt képviselem én is ha valaki megtesz valamit meghàlàlom ha màssal nem is mindig bàr egy köszömmel.Ő vàsàrol rajtam keresztül egy újsàgot és mivel az a pénz bőven elég egy csokira úgy gondoltam következő alkalommal nem fizettetem ki az újsàgot.

dec. 10. 10:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok az olyan ember, aki csak érdekből barátkozik másokkal, vagy csak érdekből van jelen az életünkben. Ahogy olyanok is vannak szép számmal, akik készpénznek veszik a másikat, annak kedvességét. Pocsék érzés az ilyen, de próbáld meg nem magadra venni. Az ilyen emberek nagy valószínűséggel másokkal is hasonlóan bánnak.
dec. 10. 12:44
 2/3 Kései Sirató ***** válasza:
Sajnos én is tapasztaltam ilyent. Vannak olyanok, akiket csak a saját érdekeik motiválnak és nem akarják viszonozni a kedvességet.
dec. 10. 12:55
 3/3 A kérdező kommentje:

1."keszpenznek veszik a masikat"," masokkal is ilyenek".

Igen,ez jellem.

dec. 10. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!