Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen jelei vannak ha egy...

Milyen jelei vannak ha egy ismerősötök alkoholista?

Figyelt kérdés
Milyen jelekből kezdetek gyanakodni?
dec. 9. 18:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Püffedt vöröskés arc, dülledt szem, löttyedt bőr.
dec. 9. 23:05
 12/20 anonim ***** válasza:
Homályos tekintet, borvirágos arc. Fonnyadt karok és lábak, ehhez képest nagy pocak és zsigeri hájak. Rendszeresen előfordul, hogy Hétfő reggel nem jelenik meg a munkahelyén, de egész héten látni a jeleit, hogy nem tisztul ki teljesen. Másnaposan is gond nélkül lehúzza a tüskét, de az ételtől rosszul lesz. Szakad róla a víz, bűzlik az acetontól.
dec. 10. 11:15
 13/20 anonim ***** válasza:
12 Én olyan alkeszeket ismertem akik nem izzadósak. Emellett simán lehet izmos, de mégis a fején meg a bőrén látszik hogy olyan ronda bőr, meg a szeme olyan undorító a piától.
dec. 10. 12:04
 14/20 anonim ***** válasza:
12-es, te valami regényíró vagy? Vagy netán szereted a humoreszket? :D
dec. 10. 15:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Laktam együtt jól funkcionáló alkoholistával. Azok az emberek rejtve maradnak mindenki előtt, aki nem lakik velük együtt, de gyakran még a saját családjuk, lakótársaik előtt is. Nem másnaposak. Nem isznap egész nap, nem indítják csavaros kiflivel a reggelt, hanem egész este partyznak egyedül, majd felkelnek korán reggel, hogy futni menjenek. Aztán letolják a munkájukat, kicsit még túlóráznak, este megisznak egy kicsit, és mikor lefekszel, akkor beindul az igazi buli, de csak annyira, hogy másnap munkaidőre kijózanodjanak, és max. akkor kapod el őket, mikor azt gondolja, hogy elmentél dolgozni, de valójában csak az öt percre lévő boltba mentél, és viszi le az olyan IKEA szatyor üveget, amit te egy év alatt fogyasztasz el jó esetben, ő meg egy szarabb héten.

Nem szaglott, minden nap fürdött, sportolt, azután is zuhanyzott, a munkájában kiemelkedő volt és lépkedett előre a ranglétrán. Senki sem gondolta volna róla. Szerencsére visszavett, nem teljesen józan, de már csak különleges alkalmakkor iszik.

dec. 10. 21:04
 16/20 anonim ***** válasza:
A szinten tartó alkoholista tényleg rejtve marad. Sohasem látni részegnek. Magas véralkohol szint sem okoz problémát a mindennapi teendőkben. Általában szurópróba szerű ellenőrzésen bukik meg.
dec. 10. 21:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Én biztos vagyok benne hogy rajtam senki sem veszi észre hogy iszom. Amúgy vicces. Járt kamaszkoromban egy nő hozzánk. Mindig ittas volt és én inkább nevetségesnek, szánalmasnak tartottam. Gondoltam én sosem leszek olyan. Most meg tökre szégyellem magam, remélem az én kamasz rokonaim sosem jönnek rá és nem fogják ugyanezt gondolni rólam.

Amúgy nekem apám volt alkoholista és így ivás közben meg is értem őt amikor hirtelen feldühödött vagy rosszul szólt vissza vagy paranoiás volt. Sokáig mondtam, hogy nem leszek olyan mint ő, most meg imádok inni.

dec. 16. 20:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Szomorú, sajnálom. Ezek szerint nem jelent semmit ha valaki évtizedekig is esküdözik hogy nem lesz olyan, mert aztán elkezdheti bármikor. És neked mit ad hogy iszol, jobban fel tudod dolgozni apád dolgait így? Vele mi lett amúgy?
dec. 16. 21:24
 19/20 anonim ***** válasza:
18, Szerencsére azóta kordában tartja. Szokott inni, de távolról sincs azon a szinten ahol volt az én kamaszkoromban. Amikor anyukám meghalt akkor volt egy időszak, hogy folyamatosan ittam, de abbamaradt. Aztán nemrég jött egy kicsit keményebb időszak és akkor kezdtem újra és ez nem maradt abba. Hogy mit ad? Azt a pár órát amikor másképp érzem magam. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nehéz az életem és csak így tudom elviselni, mert aki például fedél nélkül él vagy halálos beteg annak van gondja, az én dolgaim semmisek. Talán arról lehet szó, hogy nem szeretem leszívni az ismerőseim energiáját és így próbálom csendben, némán orvosolni a dolgaimat. Azt viszont elmondhatom, hogy nem ez a helyes megoldás, tehát ezt nem azért irom, mert ezt az életmódot ajánlanám másoknak. Nem jó a folyamatos rettegés, hogy le ne bukjak, a hasfájás, az, hogy émelygek a munkahelyen egy átivott éjszaka után, hogy tolom ezerrel a rágózást meg a parfümöt, hogy meg ne érezzék rajtam a másnapos szagot (ha van olyan) és persze a bizsergés és az érthetetlen izgulás, a paranoia meg a sóvárgás, hogy legyen végre este és ihassak.
dec. 16. 23:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Köszi hogy leírtad. Amúgy nagyon sok féle más függőség van, lehet lecserélni könnyebb mint felhagyni vele, vannak egészséges függőségek is, amik ugyanígy elvonási tüneteket okozhatnak.
dec. 16. 23:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!