Milyen jelei vannak ha egy ismerősötök alkoholista?
Laktam együtt jól funkcionáló alkoholistával. Azok az emberek rejtve maradnak mindenki előtt, aki nem lakik velük együtt, de gyakran még a saját családjuk, lakótársaik előtt is. Nem másnaposak. Nem isznap egész nap, nem indítják csavaros kiflivel a reggelt, hanem egész este partyznak egyedül, majd felkelnek korán reggel, hogy futni menjenek. Aztán letolják a munkájukat, kicsit még túlóráznak, este megisznak egy kicsit, és mikor lefekszel, akkor beindul az igazi buli, de csak annyira, hogy másnap munkaidőre kijózanodjanak, és max. akkor kapod el őket, mikor azt gondolja, hogy elmentél dolgozni, de valójában csak az öt percre lévő boltba mentél, és viszi le az olyan IKEA szatyor üveget, amit te egy év alatt fogyasztasz el jó esetben, ő meg egy szarabb héten.
Nem szaglott, minden nap fürdött, sportolt, azután is zuhanyzott, a munkájában kiemelkedő volt és lépkedett előre a ranglétrán. Senki sem gondolta volna róla. Szerencsére visszavett, nem teljesen józan, de már csak különleges alkalmakkor iszik.
Én biztos vagyok benne hogy rajtam senki sem veszi észre hogy iszom. Amúgy vicces. Járt kamaszkoromban egy nő hozzánk. Mindig ittas volt és én inkább nevetségesnek, szánalmasnak tartottam. Gondoltam én sosem leszek olyan. Most meg tökre szégyellem magam, remélem az én kamasz rokonaim sosem jönnek rá és nem fogják ugyanezt gondolni rólam.
Amúgy nekem apám volt alkoholista és így ivás közben meg is értem őt amikor hirtelen feldühödött vagy rosszul szólt vissza vagy paranoiás volt. Sokáig mondtam, hogy nem leszek olyan mint ő, most meg imádok inni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!