Melyik külföldi népcsoport volt a legkedvesebb veled?
Az olaszok, az angolok és a skótok voltak a lekedvesebbek (bár ezekben az országokban huzamosabban éltem, nyilván több lehetőségem volt jó tapasztalatokat szerezni), míg a legrosszabbak a törökök és az albánok voltak. Igazából csak velük, illetve amerikaiakkal vannak rossz tapasztalataim, minden más országban (még a hírhedt Franciaországban) szinte csak pozitív élményeim voltak a helyiekkel.
#10: Az olaszok nagyon nem szeretik, amikor gyakorlatilag karikatúraként kezelik őket, mint amilyen ez a "déli dolce vita emberkék" megnevezés is sugallja. Nyilván sok sztereotípiának van igazság alapja, de elég taszító, amikor egy külföldi rögtön így áll hozzájuk.
Nálam a Hollandok vannak az első helyen, aztán az Olaszok, habár az Olaszokat csak nyaralás körülményei közt ismertem meg...ott meg soknak az a dolga.
Amerikában sajnos nem jártam még.
Szlovákok és Románok (mármint mint etnikai csoport, nem számítanak nálam külföldinak a külhoni magyarok)
Valószínűleg egyszerűen kulturálisan és néplélektanilag a környező volt szovjet befolyású országokhoz állunkk közelebb. Így otthonosak ezek a helyek, kényelmes.
Olaszok pl nagyon bunkók, Dánok észre se vesznek, görögök meg konkrétan lexarnak... csak így pár példa. Vagy mittomén, németek nem léteznek, csak migráncsok vannak már..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!