Miért utálják sokan a svábokat?
Figyelt kérdés
Eléggé sok bántó szó van a magyar nyelvben a svábokra, pl svábbogár. Illetve sokak fejében él az a jép, hogy a svábok gazdagaok, kapzsik, lenézik a magyarokat. Sőt, büdösek, igénytelenek. Mi ez a kirekesztés, amikor a svábok gyakran jobban magyarok voltak, mint az "echte" magyarok??2023. febr. 26. 10:56
1/12 anonim válasza:
Szerintem ez már a múlt. Ezerszer több ellenérzés van cigányok, zsidók, arabok, négerek, oroszok, ukránok, románok stb felé.
2/12 anonim válasza:
Milyen sok bántó szó van a magyar nyelvben a svábokra?Nem ismerek egyet sem.
A svábbogarat sem a svábokra mondják, hanem egy bizonyos fajta csótányra.
Az angol nyelvben is German cockroach néven ismernek egy csótány fajtát, mert az a neve.De létezik amerikai csótány is.Most akkor az amerikaiakra mondják ezt, szerinted??Nagyon fárasztó vagy.
4/12 anonim válasza:
Ezt onnan veszem hogy amikor kivándoroltak más országokba pl Magyarországra is, egy külön közösséget alkottak, nem nagyon illeszkedtek be, és inkább egymás között választottak párt, házasodtak.
5/12 anonim válasza:
Svábként annyira nem vettem ezt észre. Azon amiket pl. itt összehordanak néha svábokról, meg jókat mosolygok, mert nincs olyan kisebbség, nép, akit a magyarok ne szidnának. Ez egy ilyen ország.
6/12 anonim válasza:
#5 Hát hogyne.Akkor költözz el, ha itt olyan szar.
7/12 anonim válasza:
A magyarok kit szeretnek? Először agresszíven üvöltenek hogy ők mindenkit és mindent elfogadnak utána szétvernek hogy nem vagy magyar és takarodj az országból.
8/12 anonim válasza:
Én ezt most hallom először, itt, tőled.
9/12 anonim válasza:
#7 Én még soha nem láttam/hallottan ilyet, meg a környezetemben élő emberek sem.
Te valami alternatív Magyarországról beszélsz.
10/12 anonim válasza:
Akkor keress rá youtube-on olyanokra hogy béketüntetés, antirasszista tüntetés, a különböző egyenlőség és békesség nevében szervezett rendezvényekre látogass el. A sors furcsa fintora hogy akik kimennek a békesség meg az egyenlőség jegyében tüntetni jól szétvernek mert nem azt gondolod amit ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!