Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják sokan a svábokat?

Miért utálják sokan a svábokat?

Figyelt kérdés
Eléggé sok bántó szó van a magyar nyelvben a svábokra, pl svábbogár. Illetve sokak fejében él az a jép, hogy a svábok gazdagaok, kapzsik, lenézik a magyarokat. Sőt, büdösek, igénytelenek. Mi ez a kirekesztés, amikor a svábok gyakran jobban magyarok voltak, mint az "echte" magyarok??

2023. febr. 26. 10:56
1 2
 11/12 gungasam ***** válasza:
A svábokra nincsen kifejezett utalás a bántó szavaink közt. A svábbogár nem bántó, a bogár neve. Amennyire én sok évtizedes tapasztalataim alatt megfigyelhettem, a svábok szorgalmasabbak mint a magyarok. A svábok lakta falvakban, falu-részekben a házak szebbek, rendesebbek, és igen, úgy tűnik kissé mintha mind jobb módú volna. Ez nyilván a szorgalmuknak tudható be. pontosan a tisztaság szeretetüknek tudható be, hogy nem büdösek. Ez az állítás egyenesen tiszteletlen baromság. Én nem vagyok sváb és sajnálom, bár az volnék.
2023. okt. 25. 20:53
 12/12 gungasam ***** válasza:
Minden olyan népcsoport amely nagyobb tömegben kivándorol vagy kitelepítik a beszélt nyelv miatt össztartóbbá válik talán mint otthon volt. Így történt ez az olaszokkal amerikában, a kínaiakkal, és a magyarokkal is. Ettől nem lesz "belterjes". Bár ez a fogalom amúgy is hibás ezen a helyen alkalmazva.
2023. okt. 25. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!