Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan osztjátok be a fizetése...

Hogyan osztjátok be a fizetéseteket?

Figyelt kérdés
Vannak munkatársaim, akik 1 max 2 nap alatt elköltik a havi fizut, utána kölcsön kérnek, stb. A lényeg hogy amíg pénz van menőznek. Ti hogyan osztjátok be a havi keresetet? Hó végére van megtakarításotok?

dec. 8. 09:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mikor megjön a fizu, félrerakok belőle az államkincstárba valamennyit, meg hó közben levonnak egy húszast az önkéntes nyugdíjpénztár miatt. A többiből gazdálkodok, és az a pénz, amit már eltettem, az "nem is létezett", szóval azt osztom be, ami marad, nem veszegetem ki.

A lehető legrosszabb döntés az, hogy majd hó végén a maradékot teszed félre, mert mindig benned lesz, hogy van még, van még,ehet költeni és nem fog maradni semmi.

dec. 8. 09:38
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Nincs, mert nincs melóm. :(

De amikor elkezdtem keresni akkor szigorúan írtam az utolsó ásványvizet is amit vásároltam, hogy tudjam mire mennyit költök.

Aztán egy nagyon alacsony szintről ahol kb. semmire se költöttem kezdtem el többet megengedni magamnak de még így is a fizetésem 40%-a az megtakarítás volt.

Volt munkatársam aki fél milliós hiteltartozást szedett össze 1 év alatt, míg egy helyen dolgoztunk ugyanabból a fizetésből amiből én másfél milliót raktam félre. Szóval tényleg sok hülye van, aki nem képes felfogni, hogy mit engedhet meg magának és mit nem.

dec. 8. 09:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Elsején kapok fizut, rögtön fizetem belőle az albit+a rezsit. Veszek kaját a hétvégenként előre tervezve, cetliről (semmi impulzusvásárlás!). Ha muszáj (vmi elfogyott v ilyesmi) akkor hét közben is bemék a boltba. Az ütemezett kiadásokat ütemezem: mikor kell cipő, kariaji, hazautazás, fogorvos stb. Minden kiadásomat és bevételemet könyvelem. Nem vásárolok semmit ötletszerűen. A többi pénzt egyszerűen nem élem fel. Hadd gyűljön.
dec. 8. 09:44
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Soha életemben nem vettem fel hitelt (csak ingatlanra fogok) és kölcsönt se kértem. Ha szűkös volt a fizetésem, akkor mindig ott volt a puncs.hu :D Egyébként meg nagyjából úgy osztom be, ahogy a 3-as válaszoló. Hónap elején összeírogatom, hogy mire mennyi pénz fog kelleni, persze ezen felül is mindig szokott jönni váratlan kiadás, de amennyi pénzt csak lehet, félreteszek.
dec. 8. 09:53
 5/13 anonim ***** válasza:
35%
Random költök, a végére rendszerint marad 200 ezer plusz.
dec. 8. 09:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a hónapok kb felében tudok félretenni. Máskor mindig van valami nagyobb ütemezett vagy váratlan kiadás. Pontosan vezetem a kiadásaimat, és tudom, mikor engedhetek meg magamnak egy kis luxust és mikor kell előre adott célra félretenni. Nem élek aszkéta életet, de nem is szórom a pénzt.
dec. 8. 09:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam csak közvetlen fizu után megvenni, amit eleve elterveztem, hogy kell, pl most el kell mennem venni egy edzőcipőt meg nadrágot, mert jövő héttől járok, de erre is azt hittem, hogy nagy kiadás lesz, aztán rájöttem, hogy bőven elég kezdésnek valami olcsóbb a Decathlonból, aztán maximum veszek menő edzős cuccokat később, ha tényleg járok rendesen egy ideje. :D

Mostanában sokat költöttem amúgy, mert elég gyászos volt a ruhatáram, illetve a lakásba kellene még 1-2 cucc, mert az is gyászos, az exem elvitt 1-2 bútort, én meg úgy oldottam meg, ahogy, de azokat is kell pótolni.

De amikor nincsenek ilyen tervezett kiadások, nem szoktam szórni a pénzt, pláne nem hónap elején. Én általában várok a harmadik hétig, aztán ha úgy látom, hogy jól állok, akkor elgondolkodom, hogy meglepjem-e magamat valami luxussal, de ezek általában nem nagy kiadások, csak esetleg valami drágább hajpakolás, esetleg elmegyek fodrászhoz, ha kell, egyéb kozmetikai cuccok, könyv, stb. (Nyilván nem mind egyszerre, hanem amelyiket épp fontosabbnak érzem.)

Megtakarításom jelenleg nincs, de nem nullázom le magamat hónap végére azért, viszont hozzátenném, hogy én egy elég privilegizált helyzetben vagyok, nem kell aggódnom az anyagiakon, attól függetlenül, hogy a havi fizetésemből élek én is. De ha SOS kellene orvosra, új hűtőre, akármire, akkor az nem lenne gond. Illetve emellett 200%-on nyomom a munkát, mert egy olyan helyen kezdtem nemrég dolgozni, ahol szeretnek házon belül előléptetni, jobb fizetéseket adni random, ahogy a főnök jónak látja, úgyhogy jelenleg azon vagyok, hogy a munkahelyen tudjak kiegyensúlyozott lenni, hogy majd legyen eredménye, ebbe most nem fér bele, hogy a spóroláson stresszeljek.

dec. 8. 10:27
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csak nem értem ezt a pénz beosztást. Van olyan munkatársam aki pl havonta vesz telót, utána egész hónapban levan égve. Van olyan, aki pl akkora tartozást halmoz fel, pl egész hónapban hitelezik, hogy elis megy a fizuja. Nem ítélem el őket, mert én az a fajta vagyok, aki nagyon nem költekezik, csak amire fontos. És jönnek hozzám kölcsön kérni, de nem adok, mert ugyanannyit kapunk.
dec. 8. 10:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
#8 valószínűleg ők ezt látták otthon is. Nem lettek pénzügyi tudatosságra nevelve és felnőtt fejjel sem ássák bele magukat a témába (ami viszont már a saját hibájuk, nem a szülőké).
dec. 8. 11:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem osztogatom.

Megveszem amit kell, aztán a többi gyarapítja a megtakarítást hó végén

dec. 8. 13:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!