Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A fösvénység, sóherság magamma...

A fösvénység, sóherság magammal szemben lehet betegség? Vagy mi oka lehet?

Figyelt kérdés
Az lenne a lényeg, hogy sajnálom a pénzt egy szimpla hamburgerre, vagy chipsre a pénzem. Telóból is hiába vehetnék újabbat, sajnálom kiadni rá a pénzt. Csak akkor vagyok nyugodt, ha a tárcámban marad a pénzem. Ennek mi lehet az oka?
dec. 6. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az okát nem tudom, de rettentő sokáig én is ilyen voltam. Már gyerekként is ha kaptam 500 Forintot azt is inkább eltettem, osztálykirándulásra pár ezret abból se vettem semmit.

Régen nagyon érdekeltek a számítógépek, telefonok, de akkor nem volt rájuk pénzem. Később meg sajnáltam rájuk a pénzt. Mostani telefonom 3 helyen van összetörve, meg lassan 4 éves, elvagyok vele.

Mondjuk mi mindig is szegények voltunk.

dec. 6. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás amúgy az, ha jut is marad is alapon meghatározol egy összeget amit félreteszel és az azon felüliből költesz magadra. Idővel hozzá lehet szokni, mert természetes lesz kiadni a pénzt.
dec. 6. 20:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Számos oka lehet: pl.

- ezt láttad a környezetedben

- régen sok mindent nem engedhettél meg magadnak/kaphattál meg, és megtanultad, hogy nagyon be kell osztani a pénzt, és átestél a ló túloldalára.

- megengedhetnél dolgokat magadnak, de tudat alatt félsz, hogy elveszíted ezt az életszínvonalat, és nem akarsz felelőtlen lenni, megszokni a költekezést

dec. 6. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

Nyilván ha elköltenéd nem maradna semmid. Es nem tudsz pénzt teremteni. Ebbol adódik.

Akinek vannak kilátásai hogy jovohonapban vagy akármikor ebből is abbol is lesz jön a pénze, az vásárolni is mer.

dec. 7. 06:14
 5/6 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Biztonságra való törekvés. Nincs ezzel semmi baj, van aki annak örül ha költheti a pénzt, van aki meg annak, hogy ha beüt a mennykő, akkor van mihez nyúlnia.
dec. 7. 08:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is ilyesmi vagyok de 1 hambit vagy egy pizzát nem sajnálok magamtól sőt mástól sem. De ha nagyobn pénzt kell kiadnom pl egy új telóra akkor nagyon meg gondolom meg meg győzőm magam hogy jó még a régi... Szegény családba nőttem fel és most se keresek sokat szoval nekem eléggé be kell osztanom a pénzt...
dec. 7. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!