Ez intelligencia jele?
Inkább azt mondanám, hogy jó megfigyelő. Természetesen ahhoz, hogy jó megfigyelő legyen valaki, kell intelligencia is, de fordítva nincs garancia.
Megjegyzem: általában akik azt mondogatták nekem, hogy mennyire átlátnak a játszmákon, nem láttak át semmin, hanem egyszerűen játszmát feltételeztek mindenben. Dörzsöltnek és okosnak akartak tűnni, valójában csak bizalmatlanok, cinikusak és kockázatkerülők voltak.
Ha tényleg átlátnak és nem csak azt hiszik magukról (ahogy egyébként rengeteg ember hiszi magáról, legsúlyosabb esetek a konteógyártók- és hívők), akkor igen, ahogy az első válaszoló írja.
Viszont tényleg sok ember hiszi magát okosnak, legfőképp azok, akik nem azok. Vagy másik tipikus eset, hogy mindenki jó emberismerőnek tartja magát, pedig a valóság az, hogy csak egy benyomásuk van az emberekről, amit ők máris valóságnak hisznek, a az ezzel kapcsolatos tévedéseiket pedig nem látják be. Hányszor halljuk azt is, hogy "Csalódtam benne", vagy hogy "Nem ilyennek ismertem" vagy "Visszaélt a bizalmammal"? Mindez azért, mert valójában nem is ismerték az illetőt, csak a róla kialakult elképzelésüket valóságnak hitték.
Fájna, ha annak tartanám magam?
Igen, annak tartom magam, legalábbis intelligensebb mint te, ha már rám terelted a szót, nem vagyok egy szőrszálhasogató, akadékoskodó megkeserdett, irigy ember!
És ezen a fórumon, tőled eltérően, mindig a kérdésre válaszolok, nem próbálok spekulálni, hogy áá vajon miért tette fel a kérdést a kérdező, mi lehet a háttérben, na basszunk oda neki nehogy jól érezze magát, mert biztos magára érti, stb, ilyeneket nem csinálok, nem okoskodom túl.
Ha tudok érdemben válaszolni, megteszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!