Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha 12 éves koromban az OPNI-ba...

Ha 12 éves koromban az OPNI-ban 126 os IQ-t mértek, az mennyire lehetett valós? 42 éves vagyok. Többi lent..

Figyelt kérdés

A gyerekosztályon voltam ami akkoriban kb olyan volt mint a pokol, rövid ideig depresszióval.

Volt ott pl egy egyetemre készülő srác mentális problémákkal, neki 132 - t mértek és utána hamar hazaengedték. 😏 (Több értelmes kamasz is volt bent mentális zavarral.

Illetve volt olyan is, akiről hosszú idő után kiderült semmi mentális baja csak süket...

Leginkább bereccsent intézetisek és súlyos értelmi fogyatékosok, mentálisan betegek voltak ott tartósan...

Igazából nem vittem semmire, mert naiv voltam mindíg és jóhiszemű, de nem tartom magam okosnak szerintem közepesen buta vagyok és a 8 általánost fejeztem csak be.

Az akkori tesztek azokban az életkorokban, helyzetekben jelentettek egyáltalán valamit?

Mennyire lehettek valósak?

tegnap 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Csinálj most tesztet és kiderül.

Az okosság, az szerintem inkább szerzett tudás, ismeret, tájékozottság.

De vannak olyan tesztek, amin jó eredmény el lehet érni enélkül is, mert csak magát a logikai gondolkodást mérik. És ez meg lehet azoknál is, akik nem jó tanulók, stb. Van, aki nagyon ráérez ezekre a fajta tesztekre.

tegnap 13:00
 2/7 anonim ***** válasza:
tegnap 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:
semennyire. Ha valóban magas lenne az IQ-d, nem itt a gyakorikérdéseken érdeklődnél ilyenekről.
tegnap 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem nagyon változik, persze függ az eredmény attól, hogy a teszt felvételének idején mennyire voltál kipihent, megfelelőek voltak-e a körülmények, mennyire voltál motivált, stb, de általában nagyjából hasonló eredményt tudsz produkálni később is, felnőtt teszttel.

De a magasabb IQ nem jelenti feltétlenül azt, hogy valaki okos, mármint szerintem az okossagba nem csak az intelligencia számít bele. Ismerek Mensa tagot, egy ismerősöm férje. Nagyon művelt, sok mindent tud, de egy olyan elvarázsolt, életképtelen ember, hogy az valami hihetetlen. Persze a saját szakterületén iszonyú elismert, de közben szerintem néha azt se tudja, hol van, minden gyakorlati dolgot a felesége intéz és tart számon.

tegnap 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
4: "Nem nagyon változik" - feltéve hogy a teszt ténylegesen logikai képességeket vizsgált. 18 alatt nem nagyon szoktak IQ tesztet csinálni, illetve emiatt sztenderdizálva sem lehetett rendesen.
tegnap 19:59
 6/7 A kérdező kommentje:

3.as. Mégis mi az összefüggés? :-)

Hol kellene érdeklődöm, ha okos lennék?

Amúgy elárulom, annyira nem érdekel mert csak bekategorizálna és úgy működne mint a jóslat valahol.

Ha rossz az eredmény talán jovban önsortrontó lennék, ha nem arról meg addig lehet reménykedni még nem tudom, de úgyis mindegy.

ma 07:17
 7/7 A kérdező kommentje:
*jobban
ma 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!