Melyek azok a cselekedetek, amik jóvá tesznek egy embert a szemetekben?
dec. 5. 10:14
1/9 anonim válasza:
Ez azért elég összetett dolog, de alapvetően azok a jó emberek, akikben nincs rosszindulat, bosszúvágy, irigység (vagy ha van is, akkor nem engednek neki teret). Mindenkihez jó szándékkal fordulnak, segítőkészek, megbízhatóak, jó célok vezérlik.
dec. 5. 10:16
2/9 anonim válasza:
Aki jó rabszolga, tisztességes adófizető állampolgár és hagyja, hogy kihasználják a munkahelyén.
dec. 5. 10:56
3/9 anonim válasza:
Hát erre annyiféle válasz van, mint fűszál az alföldön.
Szerintem itt most Szókratész véleményét mondom el, mivel ő úgy gondolta hogy a jóságnak a tudása tudás, és aki tanul az megtanulja a jót is ezáltal a tudás a jóságnak az egyik alapja. Tehát a tanulékony ember nagyobb eséllyel lehet jó ember.
Tehát ha jó ember akarsz lenni, a tanulás segíteni fog neked (még ha nem is jársz iskolába már.)
De megint, ez egy nagyon bonyolult kérdés és ez csak egy lehetséges kezdőpont.
dec. 5. 11:05
4/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy erre nagyon sok válasz létezik.
Pont ezért kérdeztem meg, mert kíváncsi vagyok a különböző nézőpontokra, hogy személy szerint hogyan látják mások ezt.
dec. 5. 11:14
5/9 anonim válasza:
Azért én nem gondolnám, hogy minden tanult ember jó ember is egyben. Nézzük csak meg a korrupt politikusokat. Lehet valamelyiknek van 3 diplomája, de az érzelmi intelligenciája attól még lehet a béka segge alatt és lehet gonosz ember is.
dec. 5. 11:27
6/9 anonim válasza:
Én egyszerűen csak érezni szoktam, hogy valaki jó ember. Ez látszik már a tekintetükön, és az egész ténykedésükön. Én például, hiába nem tartom magam rosszindulatúnak, akár szívesen segítek is másokon, nem vagyok kárörvendő, szurkolódó stb., de nem tartom magam jó embernek. Azok az emberek, akikről azt érzem, hogy ők „jó emberek" azoknak van szerintem egy sajátos aurája, jó a közelükben lenni, biztonságot, emberszeretetet, nyugalmat sugároznak. Szerintem nem olyan tulajdonságai vannak a „jó embereknek" amiket meg lehet tanulni, ők szerintem kivételes emberek, akik olyannak születtek, amilyenek.
dec. 5. 12:45
7/9 anonim válasza:
Szerintem ma ilyen már nincs. A vallásosakat gondoltam több ideig, hogy ők talán, de sorra derülnek ki, hogy "ezek" sem azok...
dec. 5. 17:21
8/9 anonim válasza:
Igen való igaz és egyértelmű hogy ez önmagában nem elég, én csupán egy lehetséges kezdőpontnak tekintem ^^
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!