Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek egy szülőnek...

Szerintetek egy szülőnek illik annyi pénzzel rendelkeznie, hogy a gyereket el tudja indítani lakhatásilag az életben?

Figyelt kérdés
Nyilván nem kötelessége(ahogyan megszülni sem volt az), a kérdés az, hogy szerintetek kell-e olyan anyagi helyzettel rendelkezni a szülőnek optimális esetben, hogy ha a gyerek eléri a függetlenedési kort tudjon neki (valahol) lakást adott esetben biztosítani vagyoni helyzetének megfelelően?Azaz felelőssége-e megkímélni a függetlenedés válságától a gyereket ha az belép abba a korba?

dec. 3. 01:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
77%
Részemről igen. Addig nem vállallok gyereket, amíg nem tudok annyit félrerakni, hogy ne egy ilyen csöveskoliban kelljen szenvednie egyetemen, mint nekem kellett.
dec. 3. 13:28
 22/29 anonim ***** válasza:
51%
Nem ártana, már csak azért se mert nem én kértem hogy létezzek, hanem ők akarták. Most az egész életemet tölthetem a küzdelemmel hogy a felszínen maradjak, csak mert ők akartak pár évig cuki kisgyereket nevelni, vagy nem tudom, utána meg mindent oldjak meg én. (Írom ezt úgy hogy szüleim a szemembe mondták hogy lenne lehetőségük segíteni de nem fognak.)
dec. 3. 14:40
 23/29 A kérdező kommentje:

22#

Valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is, de nem akartam magamra venni az antinatalista jelzőt :D

dec. 3. 15:13
 24/29 anonim ***** válasza:
76%
Hálistennek többet tudok adni, mint a szüleim nekem adtak, de az csak egy itt az oldalon lesajnált, minimum szint . "Fél lakás, autót meg, ha kell vegyél magadnak..." De elég talpraesettek a fiaink, hogy ennyi segítséggel ne tartsák szerencsétlennek magukat.
dec. 3. 17:06
 25/29 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem illene. Nem azt mondom, hogy tegyen oda egy hitel mentes lakást. De albérletbe be tudjon szállni, vagy önerővel tudjon segíteni.

Persze példálózhatunk putris romákkal, de nem hiszem, hogy ők kellene legyenek az etalon.

Addig ne szaporodó, amíg nem tudod a gyereked jövőjét biztosítani. Én így gondolom.

dec. 6. 10:05
 26/29 anonim ***** válasza:
69%

Ha jut rá, akkor illik segíteni szerintem.

Ha nem, akkor legalább annyit, hogy a saját lakását beadni fedezetnek, hogy a gyerek (mikor már stabil munkahellyel rendelkezik), tudjon rá hitelt felvenni.

dec. 6. 16:48
 27/29 anonim ***** válasza:
11%

26.: A saját lakását senki ne adja fedezetnek, ha nem akar esetleg hajléktalan lenni.

Másrészt inkább azt szerencsésebb felajánlani, hogy ha a gyerek nem tudja a lakáshitelét letörleszteni, akkor hazamehet, a szülő befogadja. De egy szülő a felnőtt gyerekét nem köteles sok pénzzel, lakással ellátni. A gyereknek is lehet kínos, ha a szülő lakást vesz neki, vagy milliókkal hozzájárul a lakásvásárlásához, mert lekötelezettnek érezheti magát. Sok szülő is úgy érzi, hogy ha ennyire támogatja a felnőttet, akkor cserébe beleszólhat annak életébe, irányíthatja.

dec. 7. 21:55
 28/29 anonim ***** válasza:
30%
Holnap veszünk egy 25 milliós lakást. JA NEM!
dec. 8. 06:31
 29/29 anonim ***** válasza:
51%
Jó lenne ha szüleim be tudnának segíteni az önerőbe úgy 5-8 millióval, persze ez nem elvárható semmiképpen sem!
dec. 21. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!