Szerintetek egy szülőnek illik annyi pénzzel rendelkeznie, hogy a gyereket el tudja indítani lakhatásilag az életben?
Ez nem illik, nem illik kérdése.
A szülő anyagi helyzetétől függően támogatja gyermekét.
En 18-30 éves koromig albérletben éltem, amennyire tudtak, támogattak. 2 évig fizették az albérletet.
Majd saját erőből vettem 1,5 szobás lakást, persze hitelből, ekkorra ők már nyugdíjban voltak, inkább én támogattam őket.
Mára saját erőből 4 halószobás -az egyiket dolgozó szobának használom- családi házban élek.
A kérdés is vicc. Ez családonként, anyagi hátterenként változó.
Nyilván egy fabódéban lakó roma anyuka nem tudja úgy támogatni a gyereke lakhatását.
Ingatlanhoz juttatni a saját szintjén belül miért vicc?A kérdés erre irányult.Ha falusi kulipintyót akkor azt, ha Pesti lakást azt, de valami hitelmentes fedelet a gyerek feje fölé.
És ilyen értelemben a kérdést is kitágíthatjuk, felelősségteljes-e az a szülő, aki úgy vállal gyereket hogy biztosan tudja hogy max addig tudja nevelni (lehetőleg a létminimumon és nem alatta) amíg ki nem repül, aztán kidobja mint a madarat a fészekből semmi nélkül hogy boldoguljon ahogy tud?
"aki úgy vállal gyereket hogy biztosan tudja hogy max addig tudja nevelni (lehetőleg a létminimumon és nem alatta)"
Hát a megélhetési szülő az ilyen. Régen meg se tehették hogy kidobják a fiókát, még a nagypapa is ott volt velük, lásd Família kft. csak egy kicsit puccosabb volt a környezet.
Most volt egy riport, mutatták hogy milyen HORROR áron vannak az ingatlanok és az albérletek Budapesten. Az ingatlan szakértőnek meg lefelé konyul a szája, mert senki nem akar (tud) költeni, és folyamatosan azt kántálja hogy MOST ÉRDEMES VENNI, MERT CSAK DRÁGÁBB LESZ!! A Balogh Lacika.
2024. NOW: 1 millió/négyzetméter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!