Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Itt én vagyok a rendetlen,...

Itt én vagyok a rendetlen, vagy a lakótársaim tisztaságmániások?

Figyelt kérdés

Mielőtt elkezdem ezt írni, azt elismerem hogy eléggé lusta vagyok takarítás szempontból. Viszont amit a lakótársaim csinálnak, enyhén túlzás véleményem szerint.

Az van, hogy igyekszem elmosogatni magam után, de persze volt olyan amikor elfelejtettem és ők mostak el utánam (amit egyébként el mostam volna, csak engem nem zavar ha 1 napig ott áll). Az, hogy ezzel bajuk van még el is fogadom, na de az már bicskanyitogató, hogy azt mondták nekem hogy ne legyen kupli a lakásban meg pakoljak el magam után, amikor közös téren én mindig is ügyeltem arra, hogy semmit se hagyjak ott. Ha most a mosogatásért kritizáltak volna azt még elfogadom, de az nem jogos hogy másba is belekötnek, amikor azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy a közös téren a cuccok 99%-a az övék. Szerencsére már nem sokáig leszünk lakótársak, de nem akarom rosszul érezni magam az ő rendmániájuk miatt, csak azt nem tudom ez jogos-e részemről.

dec. 2. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
A közös térben néha illik porszívózni, port törölni..., nem csak a személyes holmidat kell elpakolni. Talán erre gondoltak. A mosogatás ilyenféle együttélésnél "kötelező" magunk után.
dec. 2. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem írtál konkrét dolgokat, hogy mire mondták, hogy kupi van, pakoljál el magad után.
dec. 2. 11:46
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk egy napig rohasztani a szarjaid a mosogatóban, az azért merész úgy, hogy nem egyedül élsz. Jó eséllyel valaki más szertené majd használni idő közben azt a mosogatót, nyilván ha egy darab bögrét, vagy egy tányért hagytál benne, nem a világ vége, de ha a komplett főzésed összes edényét, akkor én is ki lennék borulva, hogy el kell mosogatnom az összes csetreszed, hogy hozzáférjek a mosogatóhoz.

Az sem mindegy, hogy a közös helyiségben mit hagysz kinn. Egy könyvet, amit olvasol, vagy a komplett ruhaszárítódat kell kerülgetni napokig? Vagy, hogy saját példát hozzak, a lakótársam egy darabig b.szott elrakni az air fryerét. Egy viszonylag nagy háztartási gépről, és egy viszonylag kicsi konyháról beszélünk, szóval csak úgy tudtam főzni, ha ide-oda pakolgattam közben. Ennél egy fokkal idegesítőbb az, mikor csinál valami kaját az ÉN tepsimben, amivel alapvetően semmi gond, használja egészséggel, csak aztán nem pakolja át a rakott krumplit ételesekbe, vagy bármibe, hanem rak egy fóliát a tepsire, és azzal együtt beqrja a hűtőbe. És nem jut eszébe öt napon keresztül, hogy helló, amúgy talán szeretném ez idő alatt én is használni a tepsimet?

És nem azt mondom, hogy itt bárki is kupis lenne, mert nem. Mikor egyedül laktam, én is simán otthagytam az edényeket másnap délig, ha egy nagyobb vacsit főztem, meg beraktam edényestül, tepsistől az ételt a hűtőbe, meg a szárítóról öltöztem. De mikor együtt laksz másokkal, akkor illene figyelembe venni, hogy használják az eszközöket, használják a területet, és amint te már nem használod, a rendelkezésükre kell bocsájtani.

Az pl. tök pozitív volt számomra, mikor a lakótársam szólt, hogy neki minden hónapban kell egy nap, amikor fél napra bezárkózik a fürdőszobába, kádfürdőt vesz, szőrtelenít, hajat fest, ilyenek. Előre szólt róla, hogy mikor lesz, általában olyan időpontot választott, mikor én dolgoztam, de ha otthon voltam, akkor direkt bekopogott, hogy ha akarok wc-re menni, zuhanyozni, akkor most tegyem meg, mert kezdené a szeánszt.

dec. 2. 14:32
 4/6 A kérdező kommentje:

#3 haver, ne projektálj rám mert neked szar lakótársad volt vagy csak beképzeled magadnak.

Annyira unom már hogy ezen az oldalon senki se tud olvasni, leírtam hogy szó szerint semmit nem hagyok közös térben, a szaros kabátom is a szobámban van, míg nekik az előtérben van - amivel egyébként nincs bajom, de ha hisztizni szeretnék, én is hisztizhetnék hogy ez ugyanúgy az én lakásom is, és mégis ők foglalják el az összes teret pl. az ebédlőben.

Azt is leírtam, nem hagyok magam után semmit és nem használom senkinek se az edényeit, mert van sajátom... takarítani is takarítok, kiveszem a részem amikor arról van szó

fogalmam sincs mire értették tehát hogy rendetlenséget hagyok magam után, ezt majd még megbeszélem velük, a jogos kritikát elfogadom de nem fogok mások hülyeségei miatt szarul érezni magam, ennyi.

dec. 2. 19:43
 5/6 A kérdező kommentje:

#1 akkor mondják konkrétan azt.

#2 Azért nem írtam konkrét dolgokat mert nincsenek is dolgaim jóformán közös helyen.

dec. 2. 19:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Bocs, egynapon keresztül rhasztani a cuccodat a mosogatóban eléggé tahóság, és igen, alap, hogy port törölsz, takarítasz és rendet tartasz magad után.

Szomorú, hogy egy felnőtt embernek ezért külön kell szólni.

dec. 3. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!