Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van autista ismerősöd, esetleg...

Van autista ismerősöd, esetleg te magad vagy az?

Figyelt kérdés
Miben nyilvánul ez meg nála/nálad?

tegnapelőtt 15:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

*szakember.

Es van autista csaladtagom es munkatarsam is.

tegnapelőtt 16:42
 12/20 A kérdező kommentje:
10# Nem az, hogy nem akarok, nem tudok dolgozni.. Súlyos autista vagyok és középsúlyos értelmi fogyatékos...
tegnapelőtt 16:42
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Es ez hivatalosan is meg van allapitva szakember altal?

Csak mert elegge divat mindenre ramondani hogy autista.

Viszont munkára alkalmatlannak tartom magam. Autodiagnozis?

tegnapelőtt 17:09
 14/20 A kérdező kommentje:
13# Nem, tapasztalat...
tegnapelőtt 17:10
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs nálam diagnosztizálva, de vannak erre jellemző hajlamaim: megszokott mindennapos rutin, rend-átláthatóság szeretete, a számokkal részben szeretek foglalkozni, egy-egy terület iránti érdeklődés.
tegnapelőtt 20:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én autista vagyok és szociális fóbiám van. Kívülről (visszajelzések alapján) csak annyi látszik, hogy szorongok, meg egy kicsit fura vagyok, éppen ezért a nehézségeimet a család lustaságnak tartja, meg túlreagálásnak, rájátszásnak. A szenzoros érzékenység és a folyamatos maszkolás miatt mindig kimerült és túltelítődött vagyok és ebben még a tanulás (egyetemista vagyok), házimunka benne sincs.

Minden dolog elkezdése és befejezése nagyon nehezen megy, akkor is nehéz elkezdeni a szeretném csinálni és akkor is nehéz befejezni, ha nem is szeretem az adott dolgot.

Problémám van a hangerőm szabályozásával, általában túl halkan beszélek (vagy nem jön ki egyáltalán hang), de olyan is előfordul, hogy túl hangosan.

Szeretem a megszokásokat és jó esetben csak megzavarnak, rosszabb esetben lefagyasztanak a változások. (Annyi is, hogy a váróban egy másik (ugyanolyan) székre kell ülnöm, mint általában, mert ott éppen ül valaki.)

Nehezemre esik egy beszélgetésnél a kölcsönösség, pedig érdekel, hogy mi van a másikkal.

Ha valaki nincs jól, akkor sokszor annyira átveszem az érzéseit, hogy lefagyok, és így nem sikerül támogatónak lennem.

Meg persze még sorolhatnám.

tegnapelőtt 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Van. Ismerős.

Leginkább abban nyilvánul meg, hogy önállótlan, és ha bekattan, akkor kezelhetetlen. Egy nagy gyerek.

Vannak témák amúgy, amik érdeklik őt, és abban hihetetlen a tudástára, felmondja neked a wikipédiá szóról szóra, ha kell. De nem tud dolgozni, lehetetlen is lenne. Folyamat felügyeletet igényel. Mindig nyugton kell tartani, mert ha bepörög, akkor akaratlanul is kárt tehet magában vagy másokban. Biztos vannak neki társulva más dolgok az autizmushoz, de így az alap rendellenesség, ami kiváltja ezt, az az autizmus nála

És persze nem is őt ismerem... faternak haverja a tesója, és néha elhozza.

tegnapelőtt 22:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Sztem asperger gyanús vagyok. Nyilván enyhébb formában

És az apám is az lehet, mondta is magáról

Bár lehet hogy csak a fix 5-6 pszichés betegség miatt gondolom ezt

tegnap 03:40
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Meg is állapították kiskoromban, de nincs ilyen ismerősöm. Sokszor túl halkan beszélek, ezért sokan nem értik, hogy mit mondok. A szemkontaktus felvétele is problémát okoz sokszor.
tegnap 09:53
 20/20 anonim ***** válasza:

Az előző munkahelyemen volt egy autista munkatársam.

Nagyon erős érzelmekkel bírt, nagyon tudott szeretni és haragudni is. Hatalmas képzelőereje volt; sokszor kitalált mindenféle történetet (pl.: híres gitárostól tanult meg, személyesen, gitározni, és azóta is rendszeresen összeülnek sörözni, vagy, hogy övé a világ legnagyobb macskája), amit utána tényként, valóságként mondott tovább másoknak, és rendszeresen mesélte a fejleményeket is ezekről.

A munkájában igényes és ügyes volt, de a kommunikációs stílusa miatt nagyon kevesen fogadták el őt, mint ember, sokaknak türelmük sem nagyon volt hozzá.

tegnap 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!