Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van autista ismerősöd, esetleg...

Van autista ismerősöd, esetleg te magad vagy az?

Figyelt kérdés
Miben nyilvánul ez meg nála/nálad?

tegnapelőtt 15:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Autista vagyok. Sok ismerősöm is az. Nem vagyunk egyformák.
tegnapelőtt 15:45
 2/20 A kérdező kommentje:
1# És mennyire súlyos? Miben nyilvánul meg nálad? Mennyire meg a mindennapjaid rovására?
tegnapelőtt 15:51
 3/20 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyire megy a mindennapok rovására szerintem nagyon környezet függő. Attól függ mennyire együttérzőek és elfogadóak az emberek.

Nem vagyok autista de érdekel az autizmus.

tegnapelőtt 15:55
 4/20 A kérdező kommentje:
És van olyan autista, aki önálló életvitelre képtelen?
tegnapelőtt 15:56
 5/20 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne. Gyámság alá szokták helyezni az ilyen embereket. A gyámjuk jár el a nevükben mindenféle ügyekben amit a kormányablakban intézünk.

A legtöbb autista sajnos ilyen és beszélni sem nagyon tudnak, az asperger szindrómás autisták képesek önálló életvitelre, de őket is könnyen átverhetik és kihasználhatják ezért jó ha vannak barátai akik segítenek neki ezeket a helyzeteket elkerülni.

tegnapelőtt 16:04
 6/20 A kérdező kommentje:
5# Szerintem akkor én ilyesmi lehetek.. 😕🫤
tegnapelőtt 16:06
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Van az asperger szindrómás autistáknak redditjük de angol nyelvű. Viszont mindenki szereti ha nincs egyedül egy problémával.

Nem tudom hogy ismered-e a redditet de olyan mint a gyakori kérdések, csak nemzetközi és témák alapján vannak megbeszélők hogy az adott emberek csoportját szólítsa meg.

Az r/aspergers például az asperger szindrómás autisták reddit oldala redditesen mondva subredditje ahol ők oszthatják meg egymással tapasztalataikat. De vannak játékoknak is subredditjeik, vagy van a magyaroknak az r/hungary nevű subredditjük.

tegnapelőtt 16:15
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen a felső szomszédom gyereke autista. Engem egyáltalán nem zavar mikor rohamai vannak, ordibál, vísit, veri a falat, radiátort, stb.

De mivel autista zavarják a hangok és ha a társasházban valaki zajt csap akkor a gyökér szülei csesztetnek mindenkit. Pl. én porszívóztam hétfőn délután háromkor és lejöttek megfenyegetni hogy hagyjam abba, különben rendőrt hívnak.

tegnapelőtt 16:23
 9/20 A kérdező kommentje:

8# "Engem egyáltalán nem zavar mikor rohamai vannak, ordibál, vísit, veri a falat, radiátort, stb."

Hát nekem szerencsére nincsenek "ilyenjeim", inkább szobanövény típus vagyok... Viszont munkára alkalmatlannak tartom magam. Sütni, mosni, főzni, takarítani tudok, meg bevásárolni, de munkára képtelen vagyok.. Nem illek ebbe a társadalomba.

tegnapelőtt 16:26
 10/20 anonim ***** válasza:
30%

Az hogy nem akarsz dolgozni még nem leszel autista.

Az autizmust meg stakembet allapitja meg, nem Dr Google, vagy Erzsike néni a szomszédbol.

tegnapelőtt 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!