Amikor valakit férfi létére megrángatnak az utcán, és teljesen ledominálják, akkor Ő amikor este hazaér ugyanúgy férfiként tud tekinteni magára?
Pl ezt a futárt leverték, és ha nem lépnek közbe, akkor ki tudja meddig fajul.
Amikor Ő hazamegy, akkor nem fogja magát rosszul érezni, amiért ilyen szinten esélytelen volt? Nem töri meg egy ilyen esemény az ember önbizalmát?
Előző rendszerben nagyon sok problémàt okozott,hogy a munkásőröknek otthon volt a fegyver,csak a sajtó hallgatott ezekről...
Vagy egy kirívó eset a lànykollègiumos túszejtés vagy 40 éve...
"Nem töri meg egy ilyen esemény az ember önbizalmát?"
Nem. Tapasztalt allatidomarok is szoktak igy jarni, hogy megtamadja oket a csimpanz/tigris/krokodil. Hat meg egy egyszeru futar.
40F truecel
"Szolovjov, ebben az estben pont nem segítene, mert a kedves mercédeses is valószínűleg tartana akkor “önvédelmi célból” és ez pont rosszabbul sülhetett volna el."
Ha a mercis ilyen, valószínűleg nem ez volt az első baja a törvénnyel. Tehát nem kaphatna engedélyt.
Viszont alaposan tarthatna attól, hogy az ellenfelénél van fegyver, és ez visszatartó erő lenne a számára.
"Nincs igazad Szolovjov (8-as válaszoló), nagyon rossz lenne az, ha bárki tarthatna fegyvert önvédelemből. Sokkal több agresszió és még több gyilkosság történne"
Csehországban az önvédelmi fegyverek száma a többszöröse a magyarországinak. Mégsem olvasom a hírekben, hogy patakokban folyik a vér az utcákon.
Attól függ, megszeretné-e megvédeni magát az ilető vagy sem.
A részleteket nem ismerem. Külső szemlélőként számomra emberileg példakép amit Varju László 2018-ban az MTVA-nál tett.
Nem keresem a bajt. Ennek ellenére többször kerültem nehéz helyzetekbe. Bár aznap rosszul esett, mert nem vágtam vissza, büszke vagyok rá. Könnyű bántani valakit. Az igazán menő, ha nem teszem, ha önuralmat gyakorolok, és végig megmaradok embernek. Én ebben hiszek.
Ráadásul egy veszélyes helyzetben óriási lépéselőny. Segít a megfelelő reagálásban és gyakran önmagában elegendő a deeszkalációhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!