Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, menstruációkor milyen...

Lányok, menstruációkor milyen tüneteitek vannak? Mennyire erős a fájdalmatok, meddig tart és van e hangulatingadozásotok? Ha igen milyen mértékű és miben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés

nov. 26. 22:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%
Ez megint valami fétis kérdés?
nov. 26. 22:31
 2/19 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudom, de szerintem se normális.
nov. 26. 22:33
 3/19 A kérdező kommentje:
Na akkor a kötekedőknek üzenem: barátnőmnek rendszeresen erős, fájdalmas menzesze van, és borzasztó hangulatingásai, ezért tettem fel a kérdést, hogy más lányoknál ez hogy van, ennyi. Lám lám, az élet mennyivel prózaibb, nemde?
nov. 26. 22:48
 4/19 anonim ***** válasza:
47%

Előtte lévő 1-1,5 héten vagyok hisztisebb, érzékenyebb. Olyankor könnyen ideges leszek, "házisárkány", vagy épp könnyen elsírom magam egy apróságon is.

1-3. nap vannak erősebb görcseim, és cunami, de tényleg. Legszívesebben itthon lennék és feküdnék egész nap ilyenkor. A 4-6. nap már könnyebb, olyankor nem okoz gondot a fizikai munka sem.

Egyéb tünetek: görcsök alatt nem bírok enni, de ha elmúlik a fájdalom, az étvágyam is rendbejön. Gyakrabban kell mosdóba mennem, és puffadás is előfordul (szerencsére ez csak szagtalan, "levegő").

Menstruáció alatt nem szívesen foglalkozom mások problémáival, mert elég nekem elviselni a magamét, és örülök, ha békén hagynak. A törődés, figyelmesség, gondoskodás azért jólesik (ha nem körbeugrálást jelent).

nov. 26. 23:13
 5/19 anonim ***** válasza:
47%
Ahány lány és nő, ahányféle menstruáció. Még ugyanannak az embernek is többféleképpen történhet a menstruációja. Nekem is volt olyan, hogy szinte meg se éreztem, alig véreztem és olyan is volt, hogy elájultam a metrón.
nov. 26. 23:20
 6/19 anonim ***** válasza:
41%

Nekem előtte kb 2 héttel érzem, hogy megnő, feszül a mellem, ez aztán elmúlik. Előtte 3-5 nappal elkezd hasmenésem lenni, teljesen mindegy mit eszem vagy nem eszem. Ez az a fájdalmas, görcsös hascsikarásos fajta. Mikor megjön az első nap vagy katasztrófa, rengeteg vérrel és fájdalommal vagy szinte semmi és a 2.-3. napon lesz szar. Általában 6-8 napon át vérzek, de szerencsére legtöbbször 30-35 nap eltelik 2 menzesz között.

Hangulatomra olyan értelemben hat ki, hogy, ha megvan, valamivel elérzékenyülősebb vagyok, illetve az idegesít, hogy folyik a vér és cserélgetni kell mindent, így kicsit diszkomfort érzetem van. Nem vagyok üvöltős és rám egyáltalán nem igaz a csoki teória, kb nézni se merek rá, laktózérzékeny is vagyok, ha megvan, akkor minden görcsre azt hiszem, fosás lesz, nem szeretném, hogy ez igaz is legyen.

Nekem ez a labilis hangulat közvetlen előtte van kb 1 hétig és nagyjából, mikor lenyugszom, akkor jön meg. Ebben az egy hétben sem magamtól vagyok genyó, csak jobban felidegesítenek az amúgy is idegesítő dolgok és emberek.

nov. 26. 23:43
 7/19 anonim ***** válasza:
23%
És akkor ezt a kérdést miért nem a barátnő teszi fel?
nov. 26. 23:45
 8/19 A kérdező kommentje:

6

Ja értem, tehát létező fogalom ez a csoki-teória :-) hogy vannak lányok akik mensi alatt ráfüggnek kvázi az édességre?

nov. 26. 23:46
 9/19 anonim ***** válasza:
42%
2 napig szoktam görcsölni, 5 napos az egész nyavaja. elég kellemetlen, de szerencsére nem világfájdalom. Tudom hogy van aki többet szenved, szóval nekem mázlim van🥳 Amúgy semmi más problémám nincs, a férjem azt mondta észre se venné hogy megvan, ha nem vérezném össze szex közben🤣. Ilyenkor nyilván használunk törölközőt, hogy ne koszoljam össze az ágyat.
nov. 27. 03:03
 10/19 anonim ***** válasza:
54%
28 Éves koromig semmi bajom nem volt tőle azóta viszont nagyon durván jelen van a premenstruációs szindróma már hét nyolc nappal azelőtt hogy megjön. Iszonyatosan ingerült vagyok feszült nem tudok aludni és amikor megjön akkor borzalmasan fáj. Nem tudom hogy mi történt velem 28 évesn de azóta szenvedek előtte semmi gondom nem volt
nov. 27. 03:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!