Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, menstruációkor milyen...

Lányok, menstruációkor milyen tüneteitek vannak? Mennyire erős a fájdalmatok, meddig tart és van e hangulatingadozásotok? Ha igen milyen mértékű és miben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés

nov. 26. 22:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%
Valoban fura kèrdès,de nyilván lètezik a hangulat ingadozás.Gondolom a hormonok okozzák ès a hasfájás is tud ingerülttè tenni.Ahogy idősödik az ember,egyre jobban kezeli ezeket.
nov. 27. 05:23
 12/19 anonim ***** válasza:
20%
11 ahogy írtam nekem pont 30 felett okoz most súlyos gondokat
nov. 27. 05:57
 13/19 anonim ***** válasza:
20%
Sokszor és könnyen elszomorodok, és hasmenésem van egész héten. Nálam ennyi….
nov. 27. 06:48
 14/19 A kérdező kommentje:

7

Mert ő nincs fent gyakorin. Mondom én hogy az élet sokkal prózaibb, mint elsőre tűnik :-)

nov. 27. 07:56
 15/19 anonim ***** válasza:
46%

Hozzátenném hogy nekem vannak hormonális gondjaim, tehát valószínüleg az én tapasztalataim különböznek majd a nagy átlagtól, vagy legalábbis egészséges emberekétől biztosan.

Már egy héttel azelőtt hogy megjönne vannak tüneteim, főleg hangulatingadozások. Nem kifejezetten mondanám extrémnek, de könnyen ingerült leszek vagy elsírom magam. Alapvetően nagyon nyugodt természetem van, szóval emiatt feltűnő. Illetve már akkor elkezdek görcsölni, ami nem folyamatosan van jelen, de észrevehető. Ezen kívül általában az arcom az ami dagad és vizesedik, az egész ciklus alatt. Főleg reggelente van az hogy felpuffadt arccal kelek fel, napközben ez persze lehúzódik magától is. Ezen kívül az is gyakori hogy előtte/közben hirtelen tele leszek pattanásokkal és miteszerekkel amik utána maguktól elmúlnak. De elég durván kell elképzelni. A mensim maga enyhe a vérzést és az időtartamot tekintve, nagyon maximum 4 napig ha tart nálam, enyhébb vérzéssel. A fájdalom az első napon 10/8 környékén szokott lenni, nem is igazán tudok csinálni semmit vagy elmenni bárhova. Ha igen akkor is elég lassan, és begörnyedve maximum. Kiegyenesedni lehetetlen. A fájdalom jellegét nem tudnám semmihez sem hasonlítani, de rosszabb alkalmakkor életem legrosszabb fájdalma. Ezen kívül az első napon folyamatos is, tehát a fekve nyüszítésen kívül nem tudok túl sok mindent csinálni. A maradék napokon mérsékelt a fájdalom és azt el is tudom viselni, ott már nem okoz problémát a mindennapi tevékenységekben. Természetesen nem kellemes akkor sem, de legalább fizikailag képes vagyok jönni-menni, és nem vagyok teljesen a lakásba száműzve. Amit mások írtak előttem az rám is igaz, az édesség/nasi része hatványozottan is. Nem vagyok egy túl édesszájú típus, de mensi alatt borzalmasan kívánom. A sima nasit is, de többször is étkezem a szokásosnál. Nem tudom hogy a vércukrom szarakodik-e közben vagy miért van ez, de nap közben nagyon gyakran muszáj sok kissebb étkezést beiktatnom, mert nagyon hamar rosszul leszek ha nem. Ezen kívül az édességet és az egészségtelen ételeket is jobban megkívánom, lényegében mindegy hogy mi ameddig tömény cukor és szénhidrát :D

nov. 27. 10:47
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
én előtte picit nyügös vagyok de ha megjön akkor a pocim nagyon fáj (gyógyszert sose szedtem/szedek rá) valahogy elviselem. nehéz de ez van.
nov. 27. 16:20
 17/19 A kérdező kommentje:

16

Miért nem szedsz gyógyszert?

nov. 27. 18:32
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
Én képtelen lennék gyógyszer nélkül elviselni azt a fájdalmat
nov. 27. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem szedek és sose szedtem gyógyszert mert úgy tudom akkor hamar hozzászokhat a szervezet és ezt nem akarom. A mellékhatásokról nem is beszélve. Szóval valahogy kibirom a menzeszt már megszoktam
nov. 28. 07:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!