Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnék egy kicsit...

Hogyan lehetnék egy kicsit "én központúabb"?

Figyelt kérdés

Inkabb masokra gondolok eloszor mint magamra. Nekem is vannak elmaradasaim,de megis inkabb masnak megyek segiteni.

Van hogy anyagilag is bajba sodrom magamat,mert lemondok pl mas javara. Pl a rokonommal beszeltem aki nagyon maga alatt volt es bar nem all a legjobban a számlám,megis kuldtem neki viragot. Vagy hazfelujitast csinaltunk,de megis elmentem masnak segiteni. Anyukam mindig azt mondta,hogyha van 2 nadragom akkor az egyiket biztosan odaadom a raszorulonak. Anyukam viszont teljesen mas. O jobban én kozpuntubb. Nem tudom,hogy miert alakult ez igy ki. Gyerekkoromba eleg kis rafinalt kolyok voltam. MAjd kozepsuliba megismertem egy kislanyt aki eleg vallasos volt, heti rendszeresseggel jart templomba. Beiratkoztam katolikus hittanra is. jartam 4-5 evig. Es valami megvaltozott. Fontosabb lett a mások mint sajat magam.

De miert? Ez nem tul jo, nem tudok elorebb jutni az eletbe,mert ugyanazt en nem kapom vissza. Hmmm..valami hozzaszolas esetleg?

ma 09:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Először ennek a miértjét kellene kideríteni. Egy időben velem is ilyen volt, nálam a megfelelési kényszer volt a ludas, de olyant is ismerek, aki meg azért volt ilyen, mert azt hitte, így kap másoktól szeretetet, különben nem. Ezek csak példák voltak, nem jelentik azt, hogy biztosan nálad is ezek lehetnek a háttérben.
ma 10:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Erdemes ezen a vonalon elindulni.

Pl sokszor ugy erzem,hogy akkor csinalok meg valamit ha valaki látja. Pl levagom a fuvet ha valaki latja. Laci egy rebndes ember fuvet vág.

Vagy mas hazkoruli teendok. Nem akkor csinalom meg mikor egyedul vagyok otthon hanem amikor valaki latja. Hogy ugy legyen elkonyvelve,hogy Laci hasznos, odafigyelo.

Masoknak is ezert segitek,hogy összességében a köz megitelese az legyen hogy egy hasznos ember vagyok. Fontos,hogy masok mit gondolnak rolam.

ma 10:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Na es ezt az egeszet kellene kidobni a kukaba es megvaltozni,hogy ne azert csinaljam,vagy ne masok legyenek a fontosabbak es az amit gondolnak rolam. - talán
ma 10:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!