Miért gondolják sokan, hogy akik szakmunkásba mentek azok buták/ trógerek?
#15 és a lenézés... Az emberek többsége fizikai munkát végez, és lenézed az emberek többségét. Tudod, ha valaki azt hiszi magáról, hogy okosabb, mint az emberek többsége az pont azt bizonyítja, mennyire korlátolt. Egy valóban intelligens ember nem hiszi magáról, hogy okosabb az emberek többségénél, mivel tisztában van azzal, hogy mennyi mindent nem tud. Főleg nem megy bele olyanba, hogy szakmunkásokat egy kasztba sorolja és elítéli őket, mert tudja,.hogy az emberek többsége fizikai dolgozó, kétkezi munkából lett minden alkotva ami körülvesz. Minden ami a modern ember létrehozott és büszkék vagyunk a fejlettségünkre nem a monitor előtt, könyvek felett bámészkodva lett megalkotva, hanem létre kellett hozni. Nem elég kitalálni dolgokat, nem ott kell az intelligencia. Létre kell hozni őket, meg kell oldani a felmerülő problémákat.
#21 te miről beszélsz? Nem nézem le a fizikai munkásokat, sőt én is egész sok fizikai munkát végzek (irodai dolgozó vagyok, de ismerős vallalkozásaban sokszor besegítek kőművesnek, ácsnak, stb). Tudom milyen hasznosak, egy szóval sem mondtam hogy nem azok.
Annyiféleképpen bele tudnék még kötni abba amit írtál, de nem akarok regényt írni, szóval részemről ez a vita ennyi volt, ha szeretnéd folytatni keress meg privátban, arra mindig vevő vagyok :D
Nincs itt semmi magyarázkodás, kíváncsi vagyok miért gondolod azt amit, és erre egy jó eszköz hogy megvitatjuk. De ha nem, nem.
Amúgy ha nem értek egyet akkor szerintem nincs igazad, miért mondanám hogy az van xd El tudom fogadni hogy szerinted igazad van, de szerintem meg nekem van igazam.
"Mert ma mindenki csak az íróasztal mellett savanyodva képzeli el a jövőjét."
Hülye sznobok.
Mert a legtöbb az. Jártam én is szakmunkásba és az osztály fele tróger volt. A tanárok mégis azt mondták hogy a mi osztályunk a legnormálisabb.
A köműves osztály az nagyon durva volt. Ott szerintem egy értelmes ember sem volt, főleg azért mert ahoz a szakmához elég volt a 8 általános ha elmultál 16. A legöbb szakmához kellett a 10 osztály legalább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!