Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Élő, vagy műfenyő pártiak...

Élő, vagy műfenyő pártiak vagytok karácsonyfa terén?

Figyelt kérdés

#Fa választás
nov. 24. 19:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
51%

Élő. És NEM normann, mert annak nincs illata.

A hulló levél nem akadály, mert mindig a fa alá rakunk egy karácsonyi terítőt, és arra hullik.

nov. 24. 23:59
 22/35 anonim ***** válasza:
71%
A műfenyő környezeti lábnyoma nagyobb, mint az élőé, csaxólok.
nov. 25. 00:26
 23/35 anonim ***** válasza:
83%
Műfenyőnk van, mert így egyszerűbb, de ökológiailag inkább az élőre szavazok, végtére ezeket kivágásra nevelik, nem az erdőt tarolják le. A műfenyőm akkoris itt fog "bomlani", amikor már 3 generáció óta halott leszek.
nov. 25. 07:54
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Kint a kertben van élő. A lakásba nem viszünk fát, se igazit se műt.
nov. 25. 09:30
 25/35 anonim ***** válasza:
56%

Nem érten, hogy lehet a műfenyővel pártolni a környeuetvédelmet.

Az igazi fenyőt csak emiatt termelik. Amíg nő, oxigént termel, otthont ad egy halom állatnak, javítja a mikrokörnyezet ökoszisztémáját és miután kifobják, lebomlik vagy tüzelőnek felhasználható.

A műfenyő ezzel ellentétben idejön kb. a világ másik feléről és soha le nem bomló műanyag marad utána.

nov. 25. 10:37
 26/35 anonim ***** válasza:
25%

Javítja a mikrokörnyezet ökoszisztémáját? Mi? A monokultúra? :D

(Amúgy nem vagyok műfenyő párti, szvsz önáltatás bármelyik verziót is “jónak” látni környezet szempontjából. Viszont ezzel együtt azt is gondolom hogy talán nem az évi 1 karácsonyon múlik a bolygó sorsa.)

nov. 25. 11:10
 27/35 anonim ***** válasza:
38%
26, javítja ahhoz képest, ha egy monokulturas szántó lenne a helyén.
nov. 25. 11:15
 28/35 anonim ***** válasza:
41%

26

"Viszont ezzel együtt azt is gondolom hogy talán nem az évi 1 karácsonyon múlik a bolygó sorsa."

A hulladék és a műanyagtermelésnek hót mindegy, hogy 1 évben 1x van karácsony vagy 360-szor. Semmi köze a használat gyakoriságához.

Egyébként önmagában így lett tropa a bolygó hulladékok terén.

"Ez az 1 palack elfér a tengerbe, nem ezen fog múlni, elégetem ezt az 1 gumit, attól még nem lesz világ vége, megveszem a 6. műfenyőt mert ez most fehér és nagyon fain, de ettől még nem fog tönkremenni holnap a Föld, stb."

De mint írtam, nekem ezzel nincs problémám, de amikor környezetvédelem mögé bújtatja valaki a műfenyő vásárlásának okát, aminek 500 év a lebomlási ideje (akkor is ha még az unokád is használni fogja), és konkrétan lehet ember se lesz már a Földön, de az a tetves műfenyő még mindig ott fog rohadni valahol a nagyvilágban.

Vegyetek műfenyőt, mert olcsó, nem hullik a levele, nincs semmilyen illata és ez tök fun.

De olyat ne írjatok már, hogy a zöld mindset jegyében műfenyőt vesztek 😀

nov. 25. 11:48
 29/35 anonim ***** válasza:
65%

Köszönöm hogy felvilágosítottál arról amit eddig it tudtam.

Szerintem környezetvédelem mögé bújtatni BÁRMILYEN karácsonyfát elég vicces.

(Semmilyen fám nincs amúgy, se mű se igazi. Szóval rajtam aztán nem fog múlni a karácsony környezeti lábnyoma.)

nov. 25. 12:08
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

29

Azért ha kizárólag környezetvédelmi szempontokat veszünk figyelembe, akkor az igazi fenyő (amit erre a célra termesztenek) még mindig környezetbarátabb megoldás.

Nyilván ahhoz, hogy élj, bizonyos dolgokat venned és tenned kell.

De 2 rossz közül a kevésbé rosszat lenne illendő választani.

Ez igaz a karácsonyra is, a közlekedésre, az élelmiszerekre, mindenre.

nov. 25. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!