Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mbti teszttel kapcsolatban mi...

Mbti teszttel kapcsolatban mi a bizonyíték arra, hogy horoszkóppal van egy szinten, tehát ezoblabás bla-bla csak?

Figyelt kérdés

Korábban kitöltöttem tesztet, kb ugyanaz jött ki mindig.

Rám nézve igazak voltak többségben a dolgok, ami kijött eredményként.

De már olvastam valahol, hogy ez a teszttípus egyenlő a horoszkóppal. Én meg ezoblabában nem hiszek, butaságnak tartom.

nov. 20. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Mi a bizonyíték arra, hogy hiteles?
nov. 20. 17:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Nem szakmai körökben nagy népszerűségnek örvend, ám széles körű tudományos konszenzus van róla, hogy nem megalapozott feltételezéseken nyugszik, így áltudomány."

A hivatkozott tanulmányok:

[link]

[link]

[link]

nov. 20. 18:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért van ez elterjedve róla, mert a kifejlesztőinek (anya és lánya) nem volt szakmai képzettsége, pszichológiát kedvelő laikusok voltak. A kritikusai azért hasonlítják horoszkóphoz, mert az eredmény amit kapsz annyira általánosan van megfogalmazva, hogy szinte lehetetlen, hogy ne ismerj benne magadra.

Sok helyen ennek ellenére használják és megbízhatónak tartják.

nov. 20. 18:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is jó az MBTI. Ettől még nem lesz hiteles sajnos.
nov. 20. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!