Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet, hogy magától szép...

Hogy lehet, hogy magától szép lassan megügyesedett a bal kezem?

Figyelt kérdés

Jobbkezes vagyok, jobbkézzel írok, jobb lábbal rúgok a labdába, jobb szemmel nézek a kamerába.

Azonban így, 40 éves koromra lett egy változás. Nemrég vettem észre, hogy a finommozdulatokat igénylő feladatokat már ösztönösen (oda sem figyelve) bal kézzel végzem mostanában.

Bal kézzel kenem be az egész testemet testápolóval, bal kézzel számolom a pénzt, bal kézzel vásárolok, miközben minden szatyrom és a kosár is a jobb kezemben van. Bal kézzel szedem le a ruháról a macskaszőrt (azt már nem is tudom jobbal, mert míg jobb kézzel 2x-3x odanyúlok, addig bal kézzel csak egyszer, és egyből leszedem).

Nem tudom, mikor lettem ilyen, mert gyerekkoromban olyan ügyetlen volt a bal kezem, hogy sokszor csak lógattam, mert semmire sem volt jó.

Érzésben se tudtam vele mit kezdeni, suta, esetlen volt.

Most meg fejben is megvannak a finommozdulatok, jól mozog, nyoma sincs a régi esetlenségnek. Pedig nem gyakoroltam!

Ilyen van, hogy felnőttkorban, lassan középkorúként ennyit változik az ember, mikor ez már a fogantatás pillanatában eldől, hogy melyik lesz a domináns kéz? És így képes változni??

Teljesen le vagyok döbbenve. Mi lehet ennek az oka?

tegnap 22:13
 1/2 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem tudattalanul gyakoroltál. Akinek ügyetlen az egyik keze, azt fejleszteni csak gyakorlással lehet. Pl írással, rajzolással, finom mozdulatokkal.
tegnap 22:23
 2/2 anonim ***** válasza:
65%

Úgy lehet hogy használtad, és fokozatosan ügyesebb lett-

Az, hogy ennek volt-e valami behatárolható oka, csak te tudhatod.

Az ügyetlenebb végtag as használattól ügyesedik, pl, ha valamikor volt sérült a jobb kezed, ami miatt elkezdted használni a balt, az elindíthat egy folyamatot, ami a jobb kéz gyógyulása után is folytatódhat, de olyan is van, hogy egyszerűen azért kezdi el használni az ember az ügyetlenebb végtagját, mert olyan tevékenységet végez. Pl egy szerelőnek sok esetben a bal kezére esik egy-egy alkatrész, amit a helyére kell illeszteni, vagy kiemelni, stb.

tegnap 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!