Miért idegesít a beteg ember?
Van egy úgymond rossz "szokásom", idegesít ha valaki beteg. Na nem a rákbeteg meg hasonlók, hanem a megfázásos, köhögős, trüszkölős, fosós, hányós betegek nagyon idegesítenek. Nagyon zavar amilyen hangokat kiadnak, már maga a köhögéstől falra mászok. A férjem is ha beteg, menekülök ki az udvarra vagy bárhová csak ne kelljen hallgatni a kínlódást.
Tiszta agresszív leszek ha van valami beteg körülöttem mert egyszerűen idegesít. Tudom, nővérnek ne menjek, de nyugi nem is akarok. Biztos nem tudnám csinálni.
Más is van így ezzel, vagy csak nekem van ilyen rossz természetem?
Nem csoda hogy nem vagy beteg, írásodból következtetve a vérnyomásod, vagy a pulzusod az egekben van, valami idegbeteg nő lehet emiatt, bocs....
Magas vérnyomással nem lesz beteg senki.
Mármint megfázva legfeljebb, de lesz nemsokára: agyvérzés, trombózis, látásromlás, stbstb.
Minél magasabb a vérnyomás, pulzus, annál feszültebb valaki.
Kezeltesd.
Ahogy olvastam a válaszaidat, azt gondolom hogy ez valami gyerekkori trauma lehet nálad.
Mikor te gyerekként beteg voltál, milyen reakciók voltak? Együttérzés, orvos, pihenhettél, meleg tea, meleg ágy, stb?
Vagy a "nincs is semmi bajod, ne szimulálj, menj iskolába, ne lustálkodj, ha az iskolához beteg vagy, tévét se nézz, legyél erős, bírd ki, ez csak egy kis nátha", stb?
Ha az utóbbi, akkor megmaradhatott benned, hogy a beteg ember haszontalan, nem termel, lusta, gyenge, emiatt pedig nem szeretik. És ezt vetíted ki a környezetedre, ha beteg.
Röviden, ha beteg valaki, nem tudja produkálni a napi elvárt dolgokat, és mivel nem tudod ezt kontrollálni, frusztrált leszel tőle.
Szeretnél rajta változtatni?
Mikor beteg voltam, Anyukám mindig mérges volt, mindig féltem, hogy na most mi lesz, mérges lesz mert lebetegedtem stb.
Nem bántom ezzel, imádom Anyukámat, de ez tényleg így volt.
Volt olyan, hogy a Mamánál voltam, rosszul lettem, Anyát hívta a Mama, hogy jöjjön értem mert beteg vagyok. Már kérdeztem a Mamát, hogy ugye Anya nem lesz mérges?
Ennek köze lehet az én hozzáállásomhoz?
Szerintem akkor ez lesz itt a ludas. A gyerekkori élmények néha ilyen érdekes módon nyilvánulnak meg.
Beteg lettél -> Mérgesek lettek rád -> Te is haragszol a betegekre körülötted.
Még ha nem is érted az okát, ezt "kell" érezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!