Miért szörnyülködnek egyesek a kommentszekciókban, ha olyan cikkeket látnak, hogy egyre kevesebben nyelvvizsgáznak/nem felvételikövetelmény a nyelvvizsga/nem kell diplomához?
Logikusan belegondolva, ha valakinek a munkához kell a nyelvtudás, akkor le van tojva a papír, azt ellenőrzik, hogy beszéli-e a nyelvet. Ha meg nem kell, akkor lehet addig "tudja" a nyelvet az illető, amíg le nem vizsgázik.
Ennek ellenére ha látok cikket arról, hogy nem kell xy helyre nyelvvizsga, akkor tele van a kommentszekció olyanokkal, akik szörnyülködnek, hogy mi az, hogy nem kell. Pedig valójában önmagában egy nyelvvizsga nem jelent nyelvtudást. Az annyit jelent, hogy a vizsga időpontjában megfelelt a követelményeknek, és nem évül el a nyelvvizsgabizonyítvány, tehát ha húsz évig meg se szólal azon a nyelven a delikvens, akkor papíron akkor is beszéli a nyelvet, miközben nem.
Nekem is speciel csak azért van 3 nyelvvizsgám (kettő felsőfokú, egy középfokú), mert anno középsulis koromban az akkor egyetemista unokatesóm szólt, hogy egyetemi kolis jelentkezésnél plusz pontot érhet, csináljam meg. Én meg megcsináltam, mert úgyis más fizeti helyettem. (Tehetséggondozó programban voltam és a program fizette) És tényleg, kolis felvételin kívül nekem soha sehová nem kellett az a fránya bizonyítvány. A plusz 100 pontom az akkori pontszámítási rendszerben a nyelvvizsgák nélkül is megvolt emelt érettségivel, ha munkára jelentkeztem, akkor sose kérték be a nyelvvizsgabizonyítványom, hanem állásinterjún lecsekkolták, hogy nem kamuzom-e a tudásom.
Innentől kezdve mindenki maga dönti el, hogy fordít-e energiát nyelvtanulásra - ha nem fordít, akkor a munkalehetőségei is olyanok lesznek.
Aztán lehet sírni, hogy nem tud megéli a keresetéből.
Én azt nem értem még mindig, miért erőltetik a második idegen nyelvet gimnáziumban.
A fizetős - nem fizetős dolog sajnos egy nagyon reális és nagyon súlyos probléma. Van ahol a helyek több mint fele vagy még több fizetős. Emiatt a szegényebbek továbbtanulási esélyei rettenetesen korlátozottak.
mert vannak,akik egókérdést csinálnak belőle,mert nekik van,és ettől ők nagyobbnak érzik magukat,és ha nekik is van róla papírjuk,legyen másnak is
Úgy gondolják valszeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!