Hogyan lehetséges, hogy valakit a gyerekkori szexuális molesztálás nem traumatizál, viszont emlékszik rá? Vagy az ilyen sztorik mind kamu?
1
Az a fura, hogy simán beszél is róla. Vagy nem fura?
Mindenkinek más a megküzdési stratégiája. Ő valszeg úgy küzd ezzel, hogy ledegradálja/alacsonyítja a történtek jelentőségét.
Illetve, ha egy bizonyos logika mentén halad, úgy fogja fel, hogy ami szerinte nem okozott neki bántalmat, az nem hat ki az életére. Minsen felfogás kérdése - ha tudatosan csinálja.
Ha nem, akkor csak elnyomja magában, ami pedig inkább káros, mint hasznos. De mivel nem látunk a fejébe,nem tudhatjuk ő hogyan élte meg ezt.
Egy biztos, senkit nem kell lenézni vagy bántani emiatt. Hagyd, had tegye, ahogy szeretné.
Nem, mert nem érdemelte meg és se nem rossz, se nem akármilyen. Pozitív, hogy legalább nem saját magát hibáztatja. Lehet nincs kivel megbeszélnie a dolgot. Ez is egy opció.
Na engem molesztált a mostohanagyapám.
Azért nem traumatizált, mert én szóltam anyámnak, aki hitt nekem. Ugyanis nemcsak engem molesztált. Így elég szépen le lett állítva a dolog. Ki lett penderítve rövidúton.
Az empatikus, támogató közeg hiánya egy ilyen esetben sokkal nagyobb trauma, mint maga a cselekmény.
Ha nem hisznek neked, mert a "nagyapi biztosan csak nagyon szeret".
Most olvasom a 6-os kommented.
Megérdemelte? Ezt mondja magáról?
Na, ez a trauma része. Traumatizálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!