Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetséges, hogy...

Hogyan lehetséges, hogy valakit a gyerekkori szexuális molesztálás nem traumatizál, viszont emlékszik rá? Vagy az ilyen sztorik mind kamu?

Figyelt kérdés
Sok ilyen történetet meséltek már nekem itt is, máshol is. Ezek mindegyike kamu lenne?

tegnapelőtt 19:32
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy a hosszú évek alatt sikerült mélyen elnyomnia magában és ezért nincs rá hatással.
tegnapelőtt 19:38
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Elnyomás vagy intelektualizalás
tegnapelőtt 19:39
 3/10 Girlll3 ***** válasza:
20%
Lehet ezt hazudja magának, hogy nem traumatizálta. Pedig dehogynem.
tegnapelőtt 20:03
 4/10 A kérdező kommentje:

1

Az a fura, hogy simán beszél is róla. Vagy nem fura?

tegnapelőtt 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Mindenkinek más a megküzdési stratégiája. Ő valszeg úgy küzd ezzel, hogy ledegradálja/alacsonyítja a történtek jelentőségét.

Illetve, ha egy bizonyos logika mentén halad, úgy fogja fel, hogy ami szerinte nem okozott neki bántalmat, az nem hat ki az életére. Minsen felfogás kérdése - ha tudatosan csinálja.

Ha nem, akkor csak elnyomja magában, ami pedig inkább káros, mint hasznos. De mivel nem látunk a fejébe,nem tudhatjuk ő hogyan élte meg ezt.

Egy biztos, senkit nem kell lenézni vagy bántani emiatt. Hagyd, had tegye, ahogy szeretné.

tegnapelőtt 20:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Oké, csak fura hogy nyíltan, fesztelenül beszél a részletekről is, nem azt mondja, hogy ő emiatt szennyes, vagy rossz, vagy valami, nem azt mondja hogy ő ezt megérdmeelte. Van ilyen is persrze.
tegnapelőtt 20:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert nem érdemelte meg és se nem rossz, se nem akármilyen. Pozitív, hogy legalább nem saját magát hibáztatja. Lehet nincs kivel megbeszélnie a dolgot. Ez is egy opció.

tegnapelőtt 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet már valamennyire feldolgozta így egyszerűbb beszélnie róla. De lehet pont hogy nem éli át az erzelmeit intelektuzál sok minden lehetséges. Különbözünk. Ilyen jellegű dolgokban csak nem hazudnak az emberek
tegnapelőtt 20:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Na engem molesztált a mostohanagyapám.

Azért nem traumatizált, mert én szóltam anyámnak, aki hitt nekem. Ugyanis nemcsak engem molesztált. Így elég szépen le lett állítva a dolog. Ki lett penderítve rövidúton.

Az empatikus, támogató közeg hiánya egy ilyen esetben sokkal nagyobb trauma, mint maga a cselekmény.

Ha nem hisznek neked, mert a "nagyapi biztosan csak nagyon szeret".

tegnapelőtt 20:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Most olvasom a 6-os kommented.

Megérdemelte? Ezt mondja magáról?

Na, ez a trauma része. Traumatizálta.

tegnapelőtt 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!