Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lényegében jó vagy rossz hogy...

Lényegében jó vagy rossz hogy kicsit üres vagyok. ?

Figyelt kérdés

Igazaból ma fogalmazódott meg bennem mikor munkahelyen kifakadt egy lány hogy a fiúja megcsalta. Sírt tombolt meg minden, kollégák odamentek megnyugtatni, meg hogy mi a baj ilyenek...

Figyeltem a többieket mondom akkor en is odamegyek ès megmondom minden rendben lesz

. Megtudom érteni a gondját, csak éppen átélni nem tudom, szánalmasnak tartom az ilyesmit. Úgy az egész emberi kapcsolatok nem számítanak nekem, de néha a munkatársak kedvéért eljátszom mint ha úgymond éreznèk valamit irántuk, vagy a dolgok iránt.

Ez nem újkeletű dolog nálam hogy kicsit rideg vagyok, szerintem ìgy születtem és az évek során erősödött . Eleve nem tudnám azt elképzelni hogy függjek mástól, pláne ennyi ember előtt kifakadni, amit végképp nem értek...

Legutóbb bátyámtól kaptam meg az èrzéketlen jelzőt. Felvett egy alkoholista embert takarìtani, a lènyege az hogy mondta nekem hogy nincs szíve kirúgni,meg hogy sajnálja. én pedig mondtam hogy ez üzlet ès nem jótékony vállalat.

Nem tudom miért nem lehet elvonatkoztatni az érzelmektől ? Èn azokat sem értem akik állandóan idegesek, ezzel megnehezítve a körülöttük élők èletét.

Meglehet hogy kicsit rideg vagyok, de nálam nincsenek kiborulásos időszakok, helyén tudom kezelni a dolgokat pláne a magánügyi dolgokat (tomboló lany a munkahelyen)...

Szóval szerintem előny... vagy nem ?

nov. 5. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Ezek alapján kicsit pszichopatának tűnsz.

Pontosan az ilyen empátiahiány, érzéketlenség, és az eljátszod, hogy úgy érzed te is a dolgokat, amikor nem érzel úgy az egyik jellemzőjük.

Nem ez nem diagnózis, meg csak egy jellemzőt írtam le, csak ez volt az első, ami ezalapján beugrott.

De nem gondolom előnynek. Neki se kéne bevinnie a dolgokat ebben igazad van, egy drámakirálylány, de a legtöbb emberben ilyenkor az empátia felébred.

nov. 5. 21:31
 2/7 Metionin ***** válasza:
100%

Hasonlóan vagyok én is, sőt időnként dühít is, amikor valaki panaszkodik meg kiborul. Utóbbinak szerintem az az oka, hogy nekem sosem volt szabad kiborulni, büntettek miatta otthon és emiatt leszek pipa, hogy én már 5-6 évesen sem engedhettem meg magamnak, hogy így viselkedjek és belül szinte irigylem, hogy xy meg megteheti. Pedig már én is megtehetném, felnőtt vagyok, nem kapnék érte ha pl. elsírnám magam valahol csak már nem tudom produkálni ezeket. Mások baja elég ritkán érint meg, még iskolás koromban megtanultam eljátszani, hogy érdekel mi van a többiekkel de valójában csak az a nagyon kevés közelálló barát érdekelt már akkor is. Ők viszont tényleg, őszintén. Ha valakit bullyingolnak, abba viszont képes vagyok beleállni ismeretlenül is.

Neked nem volt hasonló élményed, nem korlátoztak anno a szüleid vagy más környezet abban, hogy megéld az érzelmeket? Ha neked volt bajod, meghallgattak, foglalkoztak veled?

nov. 5. 22:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak. Nem voltam problèmás gyerek, ezt maga anyám is mondta. Ezek a dolgok már gyerekkoromban is megfigyelhetőek voltak. De akkor sem érdekelt úgy senki. Szerintem ez ilyen velemszületett dolog. Nem bántok senkit, ameddig bèkèn hagynak
nov. 5. 22:47
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

"Eleve nem tudnám azt elképzelni hogy függjek mástól, pláne ennyi ember előtt kifakadni, amit végképp nem értek..."

Ő egy embertől függött aki miatt sírt, a többiektől nem függött akik látták hogy sír és őt nem érdekelte hogy látják. Te meg sok embertől függesz, mivel előttük viselkedsz.

nov. 6. 01:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valamilyen szinten kimaradsz így az élet lényegéből, de ha neked jó, akkor jó...
nov. 6. 06:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ez olyasmi nálad, amit egy ct is ki tudna mutatni.
nov. 6. 08:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem én is kb hasonló vagyok...neveztek már érzéketlennek (meg racionálisnak szoktak még, meg szigorúnak), néha én érzem magam annak. És a nagy érzelemkimutatások is távol állnak tőlem, amit itt példának írtatok, ilyenek is, látványos sírás munkahelyen, vagy visongó örülés egy ismerősnek, utcán táncolás stb.

Amit Metionin írt, ezt is megfigyeltem már magamon, igaz. Hogy nagyon kevés ember sorsa meg érdekel, őket figyelemmel is hallgatom, érdeklődöm is, és kifele mutatva is, meg belülről is empatikus vagyok. De ez mondjuk két ember a világon, legalábbis jelenleg.

Ja, a fő kérdésre nem tudok válaszolni, hogy jó-e. Jó, gondolom, mert különben már a kérdező és én is változtattunk volna.

nov. 7. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!