Mi a véleményetek az elhangzottakról? Nem rossz az, hogy nálunk sokszor egy életre szóló döntés, hogy új autót vegyünk, máshol pedig ilyen könnyen hozzájutnak, lényegében olyan, mintha bicikiről lenne szó?
Néhány dologban túloz az ürge, de az USA-ban más az életvitel. (A film alatt a hozzászólásokból is kiderül.)
Amerikai ismerősöm Lexust lízingel, de leírhatja az adójából, saját vállalkozása van.
3-4 évente újra cseréli, de mint mondta, "muszály a biznisz miatt, különben nem tartják semmire".
Kalifornia, Los Angeles, Las Vegas persze más.
De Los Angelesben is láttam bőven hajléktalant a tengerparttól alig száz méterre.
Las Vegasban a fő utcán túl egészen más az élet.
Elhagyod a várost 50-100 km-re, tiszta putri. -Muszály volt megálljak tankolni.
Wahington DC: telefonon foglaltam szállodát, inkább fizettem a lemondásért, minthogy ott aludjak.
Sehol sem vesz mindenki új autót, csak aki megteheti.
A különbség az, hogy nálunk szerintem sokkal többen vesznek erőn felül (akár uj akár használt) autót. Akinek reálisan egy 10 éves Fiesta-ra lenne pénze, mindenképp Audit, vagy BMW-t akar.
Ahogy a videoban is mondtak, a finanszirozasi lehetosegek jobbak. Az emberek nem felnek hitelre venni autot. A magyarok inkabb gyujtenek es vesznek olyat amire telik, az amerikaiak meg bemennek a kereskedesbe es kihoznak egy ujat, amit 5 evig fizetnek, aztan vagy megtartjak vagy vesznek megint egy ujat.
Sokan jobb autot vesznek mint amit megengedhetnenek maguknak.
Foleg a feketekre jellemzo hogy szar helyen elnek de azert szep uj autoval jarnak.
Egyik kollegam egy egeszen turheto autoval jar, legalabb is itt egy atlag autonak szamit, Magyarorszagon meg csak a tehetosek vesznek olyat. Ennek az embernek a lakhatasa sem teljesen megoldott mert egy rokonnal lakik a garazsban, de azert megvette hitelre az autot. Vannak vele egyidos ismeroseim Magyarorszagon akik sokkal regebbi autoval jarnak, de legalabb van egy kis hazuk.
Kinek mi a prioritas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!