Nem vagyok transznemű,de ebben a világban ruhellek nő lenni. Hogy elvezhetném azt hogy nőnek szulettem,ha?:
A férfiak mindent ami a női lethez kötődik,lenézik,lealacsonyítják. Ha egymást meg akarják bántani "olyan vagy,mint egy lány! Ne légy punci!".
Minden ami a női lét az azt sulykolja belém, hogy legyek gondoskodo,kb adjam aldozzam fel magam másokért...lenne is bennem hajlam a gondoskodasra de minek ha a férfiak konkrétan cseledkent kezelnek és ugy érzik ők barmit megtehetnek
Nőként értelemszerű, hogy nekem kell a rosszabbnak szrabbnak lennem egy ferfinel. Fiu társaságban bowlingoztunk és nyeresre álltam, erre azzal cukkoltak egymást hogy "mi van legyozott egy lány?"
Mintha nekem nőként mindenképpen vesztesnek kellene lennem
Senkit sem érdekel igazán egy nő gondolata erzese. Egy férfi uralta világban elunk ahol egy darab husnak neznek legtöbbször
Hogy bontakoztassam ki a női dolgaimat,ha minden nőkhöz köthető dolgot a férfiak lenéznek,ledegradalnak?
Még az orális szex is tőlünk elvaras,egymasnak meg serteskent mondogatjak, ezzel is azt jelezve hogy alazzak a másikat
1# te a te oldalat latod, én pedig az enyémet. De titeket sehol a bolygón nem korlatoznak a szabad mozgasban,vagyonszerzesben a nők pl. Gondolom ebben egyetértünk. Nem,hisz a nő az alsóbbrendű azt be lehet zárni,el lehet rejteni,el lehet nemitani...
Valamelyik ilyen barom országban most talaltak ki hogy már beszélni se szabad a nonek az utcan mert csabitja szegény artatlan ferfiakat😀
#1 azért az tegyük hozzá, hogy úgy általában nem is a nők azok, akik csatába küldik a férfiakat, és a fizetések is magasabbak, ha abba a nembe születsz
Viszont kérdező, szerintem is túl komolyan veszed- ha úgy érzed minden hímnemű egy seggfej, akkor a környezeteddel van probléma - engem is összehozott ilyenekkel az élet, de nem tartom velük a kapcsolatot; akikkel viszont igen, teljesen korrekt emberek
Egyébként ha nem "áldozod fel magad" másokért, mi történik? Százból 2 elítél emiatt, a többit meg nem is érdekli. És arról sem volt szó, hogy csak férfiakat "kéne" pátyolgatni, és abból is mindet - viselkedj rendesen a szeretteiddel, ennyi az "elvárás"
Én értem hogy mit akar mondani a kérdező. Sajnos a társadalmi berendezkedés, a normák csak nagyon lassan változnak. Feminizmus, emancipáció komolyan csak a 20. században kezdett el begyűrűzni, mikor a VH után "észrevették" hogy a a fronton meghalt férfiakat tudják a gyárakban, bármilyen "férfias" munkában, családfenntartásban pótolni a nők.
Azonban azóta sem ideális a helyzet: fejlődő vagy radikálisan vallásos országokban a nők állatként vannak kezelve (nemi csonkítások, kötelező csador, "a nemi erőszak országa"), ezt mindenki tudja.
De a "fejlett" országokban mindennapos szexizmus az úgy elsiklik. Az hogy a legtöbb protokoll, kutatás férfiakon van tesztelve és fejlesztve (pl szívinfarktus tünetei teljesen mások nőkön), vagy hogy a nők betegségeit orvoshoz fordulástól számítottan sokkal később diagnosztizálják, vagy hogy egy endometriózissal, PCOS-el élő nők mikor kapnak diagnúzist, netán adekvát kezelést, elsiklik. Az hogy még létezik üvegplafon, elsiklik. Pont mint a mindennapok mikorszexizmusa (pl egy társaságon belül csak a férfiakkal ráz kezet egy férfi), vagy éppen a szülőség helyzete (egy kispapát a munkahely bizonyítottan lojálisabbnak gondol, míg egy kismamát tehernek, egyéni tapasztalat hogy szülés után egy anya szinte lehetetlen hogy találjon munkát, míg egy friss apukáról legtöbb esetben ki sem derül hogy az, mert nem bombázzák őket interjún ilyen kérdésekkel).
A végtelenségig tudnám folytatni. Kérdező: én annyit tudtam tenni, hogy ahol csak volt lehetőségem, alakítottam a környezetem. Szexista munkahely, pótmamának néző pasi, "öhöhö minekmentoda" baráti társaság mind kuka.
Ez olyan hogy adhatsz olyan emberek véleményére akik objektíve semmit sem jelentenek neked, semmi közük hozzád, és akik büszkén hangoztatják hogy milyen életképtelenek ("főzz rám!!! mosogass utánam!! mosd a szennyesemet!!! ez a dolgod!!"), és lehet egy életen át csökevényes az önértékelésed miattuk, vagy.... ne...
Attól hogy mások k.rva retardáltak, neked még nem kell adnod a véleményükre.
Jó kérdést tettél fel. Nem tudom, hasznosnak véled-e a válaszom, de próbálj meg elvonatkoztatni ettől az egésztől. Találd meg azt, ami boldoggá tesz, és amennyire csak tudod, zárd ki a neked nem tetsző tényezőket.
Ha valaki szexista, ne állj szóba vele. Ha beszólnak/lekezelnek, hagyd ott őket.
Illetve egy kicsit fogd fel másként a dolgot. A bowlingos sztori pl akár lehetne pozitív is, elvégre simán megvertél egy rakás buta férfit. Érezd úgy, hogy ebben már jobb vagy náluk, és csak azért szemétkednek, mert az egojuk ezt nem bírja elviselni.
9# szeretném magam jól érezni a nő mivoltomban. Megélni a női minosegeket. Úgy gondoskodni hogy nem hasznalnak ki. Ugy gyenge lenni, hogy egy erős férfi úgy vigyáz rám, hogy nem nézi le hogy nem vagyok erős,hanem tiszteli hogy az én testem másra lett alakitva
Megbecsülest szeretnek, hogy meghalljanak és ne csak a testem legyen a fontos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!