A cigányok a magyarokra a paraszt szót sértésnek szánják ?
Figyelt kérdés
Vagy ez csak megszólítás mint tőlünk a cigány ? Honnan ered ez nekik ?okt. 31. 09:18
1/8 anonim válasza:
Szövegkörnyezettől függ, de többnyire sértésnek szánják.
2/8 anonim válasza:
Igen, ez a cigányozásra való reakció náluk.
Különbség köztünk az, hogy mi nem viselkedünk állat módjára.
Ne ők ezt valahogy nem veszik észre valamiért.
3/8 anonim válasza:
Sértés, és a dolgozó munkásember parasztot értik alatta. Mert míg a hülye parasztja egész évben kint dolgozik a földön hogy legyen miből megélnie, addig a cigány megoldja okosban. Nem neki kell a terményt felnevelni, ő majd akkor szedi össze éjszaka, mikor beérett.
5/8 anonim válasza:
#5: az már a sértés. A parasztozás csak leírja hogy kiről van szó. Cigányozni sem sértő, míg nem raksz elé egy jelzőt.
6/8 anonim válasza:
Igen, sértés, nem is kicsi, köze nincs a földműveléshez.
Egyébként kutyázni szoktak inkább valóban
7/8 anonim válasza:
Nézd meg a 18:24-es jelenetet. Nem sértőszó a paraszt, hanem definiálja a magyarokat:
8/8 anonim válasza:
Én úgy tudom (lehet tévesen), hogy a cigányok között a paraszt = fehér magyar ember, tehát nem sértésként használják, hanem teljesen semleges szóként. De hogy tök őszinte legyek, soha nem hallottam még a saját fülemmel, hogy egy cigány egy magyarra azt mondta volna, hogy paraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!