Mi motiválja az ilyen embereket?
Előzmény:Párkapcsolatban élek, de részben közös kasszán, mert van a páromnak is és nekem is külön számlánk saját kártyával és van egy közös szla két kártyával. Mindehhez van egy megállapodásunk, ami alapján könnyen el tudjuk mindketten dönteni, hogy amit venni akarunk, azt melyik kártyával 'illik' fizetni. Úgy alakult, hogy ebben a hónapban kivettem egy csomó kp-t a számlámról, ott alig maradt le nem kötött pénzem. A páromnál más a helyzet: sose használ kp-t de mindig van bőven pénze a számláján.
Ezzel az előzménnyel álltunk a multi kasszájánál, és olyat vettünk, amit ő fizetett volna, de nem működött a terminál, kp-je meg nincs. Pár kísérlet a saját ( több db) kártyáival, majd a pénztáros haragosan 'kihirdette', hogy eddig is vacakolt a terminál, de most végképp bedöglött, csak a kp fizetősök tudnak fizetni, akinek nincs kp-ja, legyen szíves álljon ki a sorból. Plusz jelezte a főnökének, hogy helyzet van...
Nekünk mázlink volt az én kp-m miatt, vigyorogva mondtam, hogy 'na jó, ezt majd én megveszem neked, te meg átutalhatod a villanyszámlámat, úgysincs a számlán pénzem.'
Viszont várni kellett pár percet, mert valaki próbálta bütykölni a terminált és a pénztárgépet, szóval kényszerűségből állt a sor, a mögöttünk sorban állók meg köszörülték a nyelvüket rajtunk. Hogy miért kell ilyen drága italt venni, ha villanyra sincs pénz? Nem szégyelli magát, piát venni, de velem fizettetni? Meg italt veszek, a villanyt meg kikötik, 'hidegben, sötétben lesznek a gyerekek'.( ez volt a legjobb, olyan korban vagyunk mindketten, hogy inkább unoka nézhető ki belőlünk, nem kiskorú gyerek.)
Szóval, mintha a körülöttünk dühöngő/fecsegő 4-5 embernek nem esett volna le pár dolog:
1) kártyával akart fizetni, ergo:vélhetően telik neki a 30 ezres italra, a technikai problémáról ő ugyan úgy nem tehet, mint a mögöttünk sorban állók sem.
2) viccesen, vigyorogva és halkan beszélgettünk mi ketten, nem másoknak szánva. (a mögöttem álló néni hallotta és ő tolmácsolta a mögötte álló felé jó hangosan.)
3) semmi sem jogosít fel embereket arra, hogy hirtelen összeálló érdekközösségként kibeszéljenek egy kívülállót, magyarul: olyanba üssék az orrukat, amihez semmi közük.
Szóval: mindig ilyen 'minden lében kanalak' voltak az átlag emberek vagy változott a 'morál', és ezt már nem érzik illetlennek? Vagy a kp, mint szelekciós eszköz, így szűrte meg a sorban állókat? Mert akinek csak kártyája volt, az félreállt,a kp-sek maradtak, vitathatatlanul egy idősebb korosztály, kb 55-75 körüliek, ránézésre.
Ti tapasztaltatok már ilyet, hogy ad-hoc csoportosulás ennyire gátlástalanul olyanba szóljon bele nyíltan-hangosan, amihez a világon semmi köze nincs? Mert én meglepődtem ezen...
Régen az emberek ennél rosszabbak is voltak. Személyessn nem tapasztaltam ez. Igaz én megbédtem volna magam.
Csak kicsit hangosabban odaszúrtam volna, hogy “Mivan nyanya, maga is kér a borból.” Aztán vártam volna a síri csendet részéről. Lehet igazság a kártyád szelekcióban is. A lincshangulat meg hát szar ügy. Nem a ti hibátok még is rajtatok csattant. Amúgy neked mire kellett a sok kp? Csak kíváncsiságból..
3: Te hülye vagy ha már beszélgetni sem lehet.
Fogadd meg a saját tanácsod. Legközelebb inkább papírra jegyzetelj. A válaszodat itt mindenki látja. És zavaró. A hülyeség irritáló.
Értem, köszi.
Valamilyen értékesítő munkakör?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!