Ismeretlen embereket mi motiválja, hogy beszélgessenek egymással? Saját magukat akarják így úgymond szórakoztatni vagy a másik embert?
A szituáció pl. egy csoportos edzés, hobbi, új munkahely keretén belül.
Tudom kicsit fura kérdés és én vagyok valószínűleg fura, mert én általában nem beszélgetek emberekkel, egyáltalán nem vagyok beszédes sajnos, csak csinálom a dolgom és kész, másoknak meg azt látom, hogy közben elég sokat beszélgetnek.
Pl egy unalmas munka eseteben erdekesebb az informaciocsere, vagy maga a kontaktus egy masik emberrel, pontosan nem tudom mi, de van valami a kommunikacioban, ami izgalmasabb akkor is, ha amugy nem haverod az illeto.
Alapbol jo dolog uj ismerosoket, baratokat szerezni, ehhez nyilvan beszelgetni kell, meg az emberek szeretnek csapathoz tartozni minden helyzetben, nem csak ugy lenni egyedul.
Eleinte en is szeretek ismerkedni masokkal, de pl amit nem ertek, hogy nalunk a munkahelyen a kozvetlen csapatban amiben dolgozom, szerintem senki nem kedveli oszinten a masikat, es csak azert beszelgetnek, mert unatkoznak es nem akarnak egyedul lenni. De en pl ritkan beszelgetek veluk, mivel nem kedvelem oket annyira, foleg inkabb a munkaval kapcsolatban kommunikalunk, amugy boven eleg ha pl szunetben veletlenul osszefutok olyan kollegakkal, akikkel tenyleg joban vagyok, vagy munkaidon kivul a barataimmal, amugy ellennek egesz nap mindenfele beszelgetes nelkul.
Szoval ismerkedni jo dolog, de ezeket a kenyszeres beszelgeteseket en sem ertem :D
"én általában nem beszélgetek emberekkel"
Most is azt teszed? Téged mi motivál? :)
Mindenkit más és más, mégpedig minden helyzetben is más és más.
Tenyleg te vagy fura. Az emberek nagy reszenel magatol jon, nincs mogotte meggondolas. Ahogy a kutyak egymast udvozlik, emberek interakcioba lepnek egymassal.
Viszont gyerekkent furcsanak szamitottam, akkor teged ertettelek volna. Eszem agaban sem volt idegen gyerekekhez kozeledni, jol megvoltam magamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!