Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rokonszenves vagy ellenszenves...

Rokonszenves vagy ellenszenves neked az alábbi viselkedés?

Figyelt kérdés

Ha egy jómódú ismerősöd, akiről konkrétan tudod is, hogy nem él átlagos életet, pl. gyakorlatilag nem dolgozik, ha nagyon unja magát, pár hétre, hónapra elmegy részmunkaidőbe. Nagyon kevés dolgot csinál otthon, mert bejárónő van, a gyerekek mellett nevelőnő-féle van, rendeli az ételt, csak akkor főz ha tényleg kedve van hozzá. Nem jelent neki gondot, ha meg szeretne venni valamit, mert telik rá. Mégis, ha szóba kerül, olyasmiket mond, hogy "ő tudja milyen nehezek a hétköznapok, mert ketten csinálnak mindent a férjével, nincs segítségük (csak a fentebb felsoroltak). Tudja, milyen nehéz kijönni a pénzből, stb. Szóval mindig úgy ad elő mindent, mintha nekik is annyira nehéz lenne és olyan életük lenne, mint egy átlagos anyagi körülmények között élőknek.

Ez neked rokonszenves (az, hogy próbál úgy tenni, mintha "lentebb lenne", mint ahol van)? Vagy inkább ellenszenves?

Amúgy teljesen egyértelmű és akik ismerik őket, tudják, hogy mennyire jómódúak, hiszen legalább 5 nagyértékű ingatlanuk, 2 luxusautójuk van, a házuk tele értékes műszaki cikkekkel, minden évben legalább egy drága külföldi nyaralás, itthon wellnessezés egy-két havonta). Tehát nem az, hogy visszafogottan élnek.

okt. 26. 19:53
 1/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert nekem elég zavaró ez a színjáték, nem is tudom hová tenni.
okt. 26. 19:55
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
A leírtak alapján mindenképpen ellenszenves.
okt. 26. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Nem mindegy? Normális ember nem foglalkozik azzal más hogy él.
okt. 26. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki a saját szintjén nyomorog.

Pont 2-3 nappal ezelőtt írtam egy választ ezzel kapcsolatban, az arról szólt, hogy mennyire igazságtalan az élet. Mármint hogy a kérdés szólt arról.

Mondjuk a te perspektívádból nézve igazságtan az élet, mert mondjuk egész életedben dolgozol és robotolsz, és TALÁN lehet majd 50 éves korodra a panel 8.-on egy patkánylyukad, 30 év hitelfizetés után, míg mondjuk itt van ez az ismerősöd, aki jómódban él és annyiba kerül az autója, mint a lakásod.

Ugye mindig azt tartjuk igazságtalannak, amit nem adott nekünk az élet. Ha te is gazdag lennél, nem tartanád igazságtalannak az életet, élveznéd hogy jómódú vagy, pedig ugyanúgy lennének akkor is szegények, ergo ugyanúgy igazságtalan az élet, de ez téged nem érdekel, mert neked megadta az élet, a többi tulajdonképpen nem számít. Ez pedig mindenre ráhúzható.

Mivel te "lent" vagy, ő meg "fent", ezért teljesen más az életre való perspektívátok, teljesen mást tartotok gondnak és problémának. Ami neked természetes (hogy van), neki nem az, és ő szintén azt gondolja, hogy igazságtalan az élet mert neked van neki meg nincs. Csak nem feltétlen anyagi dolgokról szól ez, hanem olyanról ami ugye nem látható.

Az életben jelenlévő problémák nem csak anyagi vonzatokból fakadhatnak. Attól még lehet valakinek rossz élete, mert sosem volt anyagi problémája.

Mindenkinek meggyőződése, hogy ha ennyit meg annyit keresne akkor neki aztán semmi problémája nem lenne és milyen fain lenne az élete, de ez szimplán nem így van. Én elhiszem, hogy aki életében nem látott egyben 300.000 forintot az azt gondolja, hogy havi 1 millióval az élet császára lenne és semmi gondja nem lenne, pedig csupán annyi történne hogy 2x-3x többet költene.

Számtalan tanulmány bizonyította már, hogy egy bizonyos idő után és egy bizonyos összeg felett nem javítja a pénz az életminőséget.

Mindenkinek az a normális és megszokott amibe szocializálódott.

Akinek az, hogy van a gyereknek dadája mert telik rá annak ez olyan dolog mint neked a reggeli zsemlébe a parizer. Kielégíti egy szükségletét, de ettől még az élete nem feltétlen lett könnyebb.

Könnyebb lenne az életed mert nem egy 2 milliós Opelban hanem egy 15 milliós Bmw-ben ülnél? Dehogy lenne könnyebb... X hét/hónap után megszoknád, teljesen természetes lenne és ugyanúgy nyomná 1000 dolog a válladat.

Úgyhogy a kérdésre válaszolva se ez, se az, mert tudom és tisztában vagyok vele, hogy attól mert valakinek pénze van, még ugyanúgy vannak problémái és lehet nehéz (az ő szintjén, az ő perspektívájából) az élet.

okt. 26. 20:24
 5/10 A kérdező kommentje:
3: én sem foglalkoznék, de nagyon zavaró, ha mondok valamit, és mindjárt jön rá a replika. Összeugrani nem akarok vele, mert a gyerekeink jóban vannak, és van olyan közös ismerősünk, aki tiltólistára került náluk hasonló beszólás miatt...
okt. 26. 20:31
 6/10 A kérdező kommentje:
4: lényegében értem, hogy mit írsz, hogyan gondolod, értem, hogy "mindenki nyomorog a maga szintjén". Mégis azt gondolom, hogy ha csak egy hónapra cserélnék ezzel az ismerősömmel, utána alighanem vinnyogva követelné vissza a maga kis "nyomorúságos" életét. :D Lehet, utána megszünnének ezek a kommentjei. Bár az is lehet, hogy ő sem gondolja komolyan, amiket mondani szokott, viszont nem értem, hogy mire jó neki...
okt. 26. 20:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6

Lehet, de neked ezzel sok kezdenivalód nincsen. Az emberek szeretik magukat mindig hősnek és mártírnak feltüntetni. Ettől még ténylegesen érezheti nehéznek az életét, ahhoz képest hogy ha veled kellene helyet cserélnie, akkor már utána kifejezetten könnyűnek találná a sajátját, dehát ez ilyen, ezért írtam, hogy mindenki a saját perspektívájából lát rá az életre.

Az utolsó mondatodra reagálva pedig: nekem hála istennek sosem voltak anyagi problémáim, és bár sok munkahelyem nem volt, de azok mind jók voltak! Jó főnökség, jó fizetés, jó munkaidő, egy szavam nem lehetett egyikre sem.

Ettől függetlenül egy társalgásba bekapcsolódva elhagyja a számat olyan mondatok, hogy "k.rva nehéz jó munkahelyet találni", "a főnökség javarésze egy bunkó p.raszt", "a fizetések gyalázatosak", mondom mindezeket úgy, hogy életembe nem tapasztaltam se rossz főnököt, se sz.r fizetést és sosem voltam munkanélküli, azt sem tudom mit kellene csinálnom ha az lennék. De nyilván ettől még hülye nem vagyok, tisztában vagyok vele hogy sokaknak tényleg nehéz a karriervonal, illetve ha valamilyen szinten be akarok asszimilálódni, akkor kénytelen vagyok azonosulni azzal problémakörrel, hogy igenis nehéz jó munkahelyet találni, még ha ez nekem nem is probléma.

Gyereknevelés ugyanez. Az emberek többségének kihívás, most nyilván mondhatom hogy "ah ugyan már, egyszerű mint az 1x1", csak ugye nem biztos hogy lesz olyan társaság ami "felszív", annak tükrében hogy az emberek 95%-nak rohadtul nem egyszerű és nehéz.

okt. 26. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:
64%
Prsze, világ összes pénze ott van, de részmunkaidőbe jár hár havonta dolgozni...
okt. 26. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Mit vársz? Dörgölje az orrod alá, hogy luxusban él, te meg csóró vagy? Rosszúl házasodtál. :D Amúgy amire a választ keresed, azt úgy hívják hogy együttérzés. Nekem szimpi a viselkedése.
okt. 26. 21:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem foglalkozom ennyit más életével.
okt. 27. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!