Miért van az , hogyha valaki 10-15 évet él külföldön akcentussal kezd beszélni?
Figyelt kérdés
Több mint 10 évet éltem külföldön( tengeren túl) de ugyanúgy beszélek mint előtte sőt amikor hazajöttem teljesen új szleng szavakat hallottam itthon, ami előtte nem volt.... és az a szomorú, hogy a híradóban sem tudnak sokszor helyesen magyarul beszélni. Ezek az emberek nem szégyenlik magukat hogy a saját hogy anyanyelvüket elfelejtik?okt. 23. 09:08
11/12 anonim válasza:
A legtöbben nem az országot nem szeretik, és nem az országot szó szoros értelmében szégyellik. Ugyan is ez csak egy nagy darab föld… A magyar nyelv és kultúra meg kimondottan szép és érdekes. Viszont a jelenlegi magyar nép… na az már annál inkább szégyenletes. És itt nem a politikai vagy a gazdasági vagy egyéb problémákról beszélek, abba bele se mennék. Ebből a kérdésből is már jól látszik a tipikus magyar mentalitás néhány aszpiktusa. Más dolgával foglalkozni és gyűlöletet kelteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!