Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az , hogyha valaki...

Miért van az , hogyha valaki 10-15 évet él külföldön akcentussal kezd beszélni?

Figyelt kérdés
Több mint 10 évet éltem külföldön( tengeren túl) de ugyanúgy beszélek mint előtte sőt amikor hazajöttem teljesen új szleng szavakat hallottam itthon, ami előtte nem volt.... és az a szomorú, hogy a híradóban sem tudnak sokszor helyesen magyarul beszélni. Ezek az emberek nem szégyenlik magukat hogy a saját hogy anyanyelvüket elfelejtik?

okt. 23. 09:08
1 2
 1/12 anonim válasza:
96%

És gondolj abba bele, hogy akik mondjuk 1956 körül mentek el külföldre és egyesek még mindig élnek, szerinted nekik mennyire mehet a magyar nyelv 68 év után?

Hát gondolhatod hogy nem igazán és nem a legjobban

okt. 23. 10:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Te azt gondolod, hogy ugyan úgy beszéled. Sokszor csak a környezet hallja a halvány akcentust. De ameddig valaki elboldogul egy nyelven én sosem csesztetném, hogy nem beszélj jól.
okt. 23. 10:28
 3/12 anonim válasza:
88%
A standard magyar nyelvet senki nem beszéli. Vagy van egy kis akcentus, egy kis tájszólás, de minimum vannak olyan szavak, amiket használsz, de nem standard, csak tájegységre jellemző
okt. 23. 11:18
 4/12 anonim ***** válasza:
64%

nem szégyellem magam, mert nincs miért, nem vagyok egy búvalbszott nacionalista, aki folyton valami nagymagyaros baromságon nyavalyog.

amit nem gyakorolsz folyamatosan, azt elfelejted, ez elég alapvető dolog.

okt. 23. 13:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon egyéni. Szerintem attól is függ, melyik nyelven gondolkodik, mennyire beszédes, mennyire használja egyébként az anyanyelvét, stb.
okt. 23. 13:32
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Nem felejtik el, de hogyha kinn élsz 15 évet, és 95%-ban azt a nyelvet beszéled, teljesen normális, hogy azon a nyelven gondolkodsz és esetleg akcentusod lesz.

De nekem inkább a hozzád hasonló, másokba belekötő és őket lenéző nagy magyarkodókkal van bajom, nem azzal, aki akcentussal beszél :D

okt. 24. 11:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Feltételezve hogy az ember felnőttként megy ki, nem 2-3 éves korában, így akcentusod nem lesz az anyanyelveden, csak a kinti nyelven de azon akkor is ha 30 éve kint vagy.

Én még nem vagyok kint 10 éve sem de amit észrevettem hogy nem minden szó jut eszembe magyarul mert kint csak angolul beszélünk a családdal is és a munkahelyen is. Minden vásárlás, ügyintézés, doki, stb angolul intézek, sosem kértem tolmácsot.

Nem az van hogy elfelejtem a magyar szavakat csak nem használom, igy van amikor gondolkodni kell hogy hogy is fejezzem ki magam de ez nem gyakori.

A mostani magyar szlenget megértem mert az angolbol veszik mint pl boomer, cringe, crush, stb és amerikában ezeket már nagyon régóta használják, nem újkeletű dolgok.

Viszont nincs semmi akcentusom magyarul.

okt. 27. 22:38
 8/12 A kérdező kommentje:
30-45 év közötti kivándorókról beszélek, és nekem nincs akcentusom, a barátaim meg is jegyezték ,,külföldön éltél 10 évet és nincs akcentusod". Szóval aki kinnt él, van kapcsolata a családdal itthon, azt nem igazán értem, hogy miért beszél akcentussal, ahogy azt sem értem hogy az itteni romàk akik itt születtek, miért nem tudnak magyarul a saját hazájukban.....🤔
okt. 28. 13:14
 9/12 anonim ***** válasza:
39%

„ amit nem gyakorolsz folyamatosan, azt elfelejted, ez elég alapvető dolog.”

De pont ez a lényeg, hogy nem gyakorolni az anyanyelved módfelett gáz. Más népeknél ez sokkal fontosabb kérdés, mint nálunk, ahogy megfigyeltem.

okt. 30. 01:08
 10/12 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, hogy szégyen az, hogy valaki a saját anyanyelvét nem gyakorolja, és utálja a saját hazáját azért mert éppen nehéz helyzete van az országnak! Én kinnt az államokban is jártam a magyar közösségekbe, templomba, rendezvényekre, hogy sose felejtsem el hogy honnan jöttem, és ki vagyok. Azt sem szeretem, hogy külföldön valaki letagadja azt, hogy magyar! Én mindíg büszkén vállaltam, és sosem ért emiatt hátrányos megkülönböztetés, mert be tudtam illeszkedni az adott országba, ahol éppen éltem.
nov. 4. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!