Mennyire számít az, hogy kinek milyen autója vagy telefonja van?
Megfelelési kényszer. A konzumerizmus azt várja az emberektől, hogy mindenből vedd meg a legújabbat, tök mindegy miből.
Nekem van egy pár éves telóm, arra jó, amire nekem kell, míg fel nem dobja a pacskert, addig ez lesz. Nemrég vettem kocsit, 15 éves, van négy kereke, elgurul, ahova kell. Nekem nincs nagy elvárásom a kocsik terén, vigyen el, ahova el akarok menni. Nem kell hightech szuper vacak bele semmi. Ha A-ból B-be el tudok menni vele, akkor ok. Az, hogy valakinek nem tetszik, nem az én bajom.
Nekem az számít, hogy nekem milyen autóm van.
Másnál nem igazán érdekel. Mármint oké, megnézem, hogy egy meetingre milyen pozícióban milyen céges kocsival jön valaki, de az ember megítélésére nincs hatással
Most gondolkozz el azon, hogy mit irtál. Kevesebbnek érzed magad mint egy iPhone és egy új autó? Akkor számoljunk mennyi is az értéked?
Én egyet tudok, hogy a családom számára megfizethetetlenül értékes vagyok, mert pótolhatatlan vagyok. Belölem csak egy van.
Van full lakásod, gyereked, munkád, autód, telód... nagyon sok embernek fele ennyi sincs, mégis sikeres embernek érzi magát, és nem táplálgatja magában a frusztrációt. Nincs semmi okod szégyenkezni, hidd el! Sokkal fontosabb, nagyobb dolgok vannak az életben, amik boldoggá, elégedetté tesznek, amikre büszke lehetsz. Pl. a tudásod, a lelki gazdagságod. Örülj a természet szépségének, egy jó könyvnek, egy szép filmnek, egy kellemes beszélgetésnek, a gyereked, családod szeretetének. Tele van a világ szépségekkel, amiket nem milliós áron kell megvásárolni.
Aki csak a kocsijára meg az iPhonjára büszke, annak attól még nagyon silány, igénytelen élete lehet. (Érdekes belegondolni, mije maradna, ha ezek a menő cuccok eltűnnének az életéből - semmije?! Mert akkor ő egy szánalomra méltó nyomoronc.)
Nem számít semmit, és már hányingerem van attól, hogy a korombelieknek (17 vagyok) milyen szinten csak ez számít, hogy ennyiben kimerül a személyiségük, és amint valami komolyabb téma kerül szóba, két értelmes, összefüggő mondatot nem bírnak összerakni, de az iPhone a zsebben meg az Apple Watch a csuklón azért ott van! Azokból sem ám valami normális darab, hanem a legolcsóbb, 64 GB-os, 4 éves iPhone, csak nézzen ki ugyanúgy, mint az újak!
Nem vagy semmivel több ezeknek a birtokában, amíg nem tudsz elmondani három-négy összefüggő mondatot valamiről, ami tényleg számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!