Normális ha egy 20 éves srác minden pénzét parfümökre költi?
A világ legnagyobb pénzkidobása a drága parfüm.
Majd megbánja, számos hasznosabb dolgokba fektethetné a pénzét.
Ennél az is jobb, ha képregényeket gyűjt, mert azt egyszer el lehet adni.
Üres parfümös üvegeket viszont senki se fog tőle megvenni.
10. Nekem minden megfelel, amit gondolsz. Nincs vele dolgom.
Fordítva miért nincs így?
Ja, mert tiéd az utolsó szó.
Kiterápiázatlan, csőlátású vagy. Ez sajnos az önismereti munkád hiánya. Ebben dolgozom. Kamaszokkal, szüleikkel foglalkozom. Van rálátásom. Ezért biztos a 90% diszfunkcionalitás. Vannak persze értelmes családok is. Ritka, de vannak. Nyugodtan gondolj mást. Nekem megfelel. Dolgom nem nekem lesz vele.
Parfümrajongóként írom ide, hogy NINCS ÉRTELME felhalmozni 30-50-100 millis üvegeket.
Egy jobb minőségű parfüm szavatossága is mindössze 3 év. A minőségi parfüm ismérve pedig az, hogy kevés kell belőle. Utána megváltoznak az illatjegyek, és nem is egészséges viselni.
Ha minden nap fúj magára, és túl sok üvege van túl nagy mennyiségben, nem tudja elhasználni, és félig-háromnegyedig tele lévő üvegek mennek a szemétbe.
Mivel szeretem a változatosságot, és szívesen kipróbálok újdonságokat, a kis mintákra és a travel size (10ml) méretekre esküszöm.
Így sokkal olcsóbb is ez a hóbort.
Ezeket egyszerűen el tudom használni, és minden nap tudok mást viselni.
Csak a legnagyobb kedvenceimet veszem meg ennél nagyobb méretben.
15
Hol lehet olyanokat venni, ami tuti hogy eredeti és nem sok éves parfüm van benne?
Neroli, Cherry Garden, 7scents, Salon de Parfum
Ezek valódi luxus parfüm áruházak, amik fővárosi üzlettel is rendelkeznek.
Niche illatokat árulnak, amik sokkal jobbak a drogériásoknál.
Egy minta kb. 800-3000 Ft-ba kerül, de vannak ennél drágábbak is.
Mégis költséghatékonyabb, mint vakvásárlás beruházni valamire csak valami influencer ajánlása miatt, ami aztán nem is illik össze a bőröddel.
Parfümgyűjtőként írom:
Alapból az ember akkor vegyen drága luxuscikkeket magának, ha már nem otthon lakik és az anyukája kosztján él. Először rakjon össze magának egy albérleti szobára, ha már önfenntartó, akkor lehet ilyen nagyobb értékű önjutalmazásokat tolni. Az, hogy valaki a gyerekszobáját telepakolja luxusparfümökkel, komolytalan marad. Azzal egyetértek, hogy ne cigire, meg piára menjen el az összeg. Természetesen, ha otthon kiveszi a részét a közösből rezsi, házimunka stb. úgy már árnyaltabb a kép.
A másik, hogy azért a 2-3 év szavatosságot viszont tényleg ki lehet tolni a parfümök esetében megfelelő tárolással, hőtől, fénytől védett helyen. Sajnos ennek a szenvedélynek része az is, hogy az adott parfüm ott legyen a polcodon és ne egy temu-s dekantfiolában álljon felcímkézve alkoholos filccel ráfirkálva a parfüm neve, szóval azt a részét megértem, ha valaki nem elsősorban dekantokban gondolkodik, de utazáshoz vagy tényleg egy drágább parfüm vásárlása előtt abszolút jó, ha először az ember egy 5-10 ml-s dekantot vesz.
"Fura hobbi. Minek neki ennyi? Rá romlik 2 év alatt."
Azt mondja azért, mert aki mindig ugyanazt hordja az igénytelen és nem elegáns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!