Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az a tévhit, hogy a...

Miért van az a tévhit, hogy a magyarok nagyon vallásosak?

Figyelt kérdés

okt. 16. 15:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Sok a keresztény, több, mint akik nem hisznek. Gondolom azért mondják, hogy nem hisznek, mert tudják, hogy ha beismerik, akkor le lesznek támadva, és még ki tudja mit csinálnak velük. Pedig aki nem vallja meg, hogy hisz Istenben, és hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, aki megvallotta a világot, és hogy Az Atya, a Fiú, és a Szentlélek azok egyek, azt Jézus Krisztus sem fogja megvallani. Aki megtagadja Jézus Krisztust, és szavait, azt Jézus Krisztus is meg fogja tagadni az ítéletkor. És akkor azok közé kerülsz, akik gonoszak, a gonoszok közé. A gonoszokat nem fogja érdekelni, ha majd akkor panaszkodsz nekik. Tévútra terelnek, mert ehhez értenek. Nekik hiába mondod majd, hogy mért csináltak ilyet, azt mondják majd, hogy a te bajod. Nem fognak kiállni melletted, hiszen még te sem állsz ki Isten mellett, pedig az egész világot teremtette. Ne a gonoszokat kövesd. Kövesd a keresztényeket. Nagyon sok keresztény templom van, ha nem lennének hívők, nem lenne ennyi templom. Azért van ennyi, hogy aki akar, az elmehessen templomba. Ha elmész, akkor ne mással foglalkozz, hanem imádkozz, és hallgasd a papot.
okt. 16. 20:24
 12/30 anonim ***** válasza:
A Viktortisták terjesztik ezt.
okt. 16. 20:24
 13/30 Mojjo ***** válasza:
56%

@8: És? Ez egyáltalán hogy jön ide? Semmi relevanciája a hozzászólásaimra nézve.

Segítek, mert látom, nagyon nem megy.

- A kérdésed: "Miért van az a tévhit, hogy a magyarok nagyon vallásosak?"

- A kérdésed jelentése: Olyan okokat keresünk, amelyek megmagyarázzák, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy a magyarok vallásosak - ami egyébként nem is igaz rájuk.

- Amit a kérdésed NEM jelent: olyan okok keresését, amik megmagyarázzák, hogy a magyarok miért vallásosak.

Magyarán ha írok egy választ, ami a kérdésedre akarna releváns lenni, nem azt írom, miért vallásosak a magyarok. Azt írom, miért lehet ez a látszat.

Remélem, sikerült megvilágítanom még számodra is, hogy mit jelent a saját kérdésed, és hogyan kell értelmezni, ha egy válasz jön rá.

okt. 16. 20:37
 14/30 anonim ***** válasza:
0%
Azért, mert a magyarok többsége keresztény. Hisznek Istenben, és Jézus Krisztus szavát követik. Ehhez segít nekik Isten, hiszen minden segítséget, és jót tőle kapnak, csak a sok rossz, és gonoszság elveszi a figyelmüket a jóról. A sok rossz a világból jön. Ezért kell sokat imádkozni, hogy segítsen Isten, és védjen meg a rossztól.
okt. 16. 20:54
 15/30 anonim ***** válasza:
62%
Istenhívő vagyok, de nem kereszténység szerint és nem keresztény az ország.
okt. 16. 21:26
 16/30 anonim ***** válasza:
Én azt látom, hogy a kormánypropagandát nyomató suttyó réteg emlegeti csak a fene nagy kereszténységet. Teszik mindezt úgy, hogy ők maguk a büdös életben nem voltak templomban, vagy talán meg sincsenek keresztelve.
okt. 16. 22:13
 17/30 anonim ***** válasza:

"Azért, mert a magyarok többsége keresztény"

Hát ha a magyarok 40%-a szerinted többség akkor igen. Amúgy meg nem.

okt. 16. 22:13
 18/30 anonim ***** válasza:
Êrdekes, én az itteni Gyík hozzászolásokbol is azt vettem ki körülbelül 40,% keresztény, de mire kimondom lehet csak 30%
okt. 16. 22:42
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Ennél több a keresztény, csak sajnos nem merik bevallani. Az olyanok miatt, mint ti, akik letámadnátok őket. Sajnos viszont az ilyen emberek, akik már most sem merik bevallani, szorongattatás idején hajlamosak feladni a hitüket. Ezek alapján, sajnos tényleg kevés az olyan keresztény, aki erős a hitében. Az ország keresztény, mert az országos vallás a kereszténység. Ha mondtok valamit, akkor Jézus Krisztus szavait követve mondjátok, és úgy is éljetek. Ha már azok is mondják a kereszténységet, akik nincsenek megkeresztelkedve, akkor azok is, akik meg vannak. A kereszténység nem egy kényszer, nem kényszerít senki, hogy az legyél. Aki kényszerít valakit valami rosszra, az nem keresztény, hiszen egy keresztény nem csinálhat ilyet. Azt tudom csak mondani, hogyha valami bajod volt keresztényekkel, akkor az nem a kereszténység hibája. Sok nem keresztény is kereszténynek mondja magát, de még Jézus Krisztus szavait sem ismerik, és ezért nem is követik. Mert ha követnék Jézus Krisztus szavait, nem tennének rosszat, és főleg nem bántanának másokat. De mert néhányan ezt csinálják, még nem kell haragudni a kereszténységre, hiszen annak pont a Jézus Krisztus követése a célja. Aki kereszténynek mondja magát, de rossz, és nem keresztényként viselkedik, annak meg kell mondani, hogy amit csinál, az nem keresztény viselkedés. Nem tudom mért lenne jobb a nem keresztények, hiszen azok között is vannak rosszak, sőt, ott sokkal több a rossz. Inkább válasszátok a kereszténységet, mert az igazi keresztények Jézus Krisztus szavának követői.
okt. 16. 22:42
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Ne az itteni válaszok alapján ítéljétek meg, hogy mennyi keresztény van, és ne is az alapján, hogy nektek hányan merik bevallani. Aki ellenzi a kereszténységet, annak valószínű nem nagyon merik majd bevallani a keresztények, hogy keresztények. Sajnos az ilyen ember nagyon gyenge a hitében, és imádkoznia kell, hogy Isten nagyobb hitet adjon neki. Azt, hogy az országban mennyi a keresztény, nem tudom mi szerint állapították meg, de szerintem ennél biztos, hogy több a keresztény. Ne ellenzéki adatokat nézzetek, azok nem keresztények, és aki nem keresztény, az nem követi Jézus Krisztus szavait.
okt. 16. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!