Ez a szerző valós tapasztalatairól beszél? Én még senkitől nem hallottam ilyet.
„Az imént egy budai kávézóban rájöttem, miért nyávognak a fővárosi emberek (főleg a nők, de egyre több férfi is). Egyrészt azért, mert fejletlen az artikulációs bázisuk, keveset beszélnek, fogalmuk sincs a hang-és szóképzésről, rosszul hangsúlyoznak, valamint elsajátították, de valójában nem ismerik a magyar nyelvet. Másrészt azért, mert szellemileg finomnak és kedvesnek érzik a nyávogást."
Ti is észrevettétek, vagy csak valami rosszindulat beszél belőle?
A közösségi média trendek képesek befolyásolni a beszédet is. Például a "vocal fry" jelenséget a Kardashianokhoz kötik, és a hanghordozásukban ott van még az affektálás jelleg is:
https://www.youtube.com/watch?v=Q0yL2GezneU
Egy másik teória, hogy amikor gyerekként megtanulsz beszélni és utána fogszabályzót kapsz, akkor megváltozik egyes hangok képzése és a fogszabályzó levétele után sem hagyják el azt.
A cikket én sem fogom megnyitni.
Aki egy budai kávézóban tapasztaltak alapján általánosít, azon csak röhögni lehet.
De a Mandiner szánalmas, hogy ilyen cikket lehoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!