Ha tudod, hogy egy jó ismerősöd gyászol, megkérdezed néha, hogy hogy van?
Alapvetően igen, de egy tapasztalatból kiindulva már nem. Illetve úgy fogalmaznék, hogy emberfüggő. Leírom, miért.
Tavaly vettünk házat, a szomszéd néni nagyon cuki, kedves, aranyos. Ha kint van a kertben, amikor kimegyek, alap, hogy megkérdezem, hogy van. Az első ilyen kérdésnél azt mondta, hogy ő sosem lesz jól azóta, hogy a férje meghalt, majd utána nem sokkal a fia is egy autóbalesetben. Mondtam neki, hogy nagyon sajnálom, fogadja részvétem. Ezt követően legalább négy alkalommal fordult elő, hogy megint kint voltam, odajött beszélgetni és mikor megkérdeztem, hogy van, mindig ugyanaz volt az válasz, mint első alkalommal. Abszolút megértem az érzéseit, de nekem rettentő kellemetlen, hogy mindig ez a téma, így már nem kérdezem meg, hogy hogy van, csak a kutyáiról beszélgetünk vagy az időjárásról.
Köszönöm a válaszokat!
Én nem évek óta gyászolok, csak 2 hete. Van egy jó barátnőm, aki addig mig meg nem halt apukám, napi szinten annyi üzenetet írt magáról, hogy kb elolvasni nem tudtam. Folyton az volt a téma, hogy rossz a munkahelye, a munkatársai, az élete. Mikor az anyukaja kórházba került mindig érdeklődtem, sőt felajánlottam, hogy mivel nekünk van kocsink, ha kell valami szívesen bevisszük a kórházba. Úgy gondoltam természetes ha mellette vagyok. Ő meg annyit nem kérdezett meg hogy vagyok vagy mikor lesz a temetés. :( Jól esne valakivel beszélgetnem pedig. Nem napi szinten erről, mert tudom mindenkinek megy tovább az élete. Csak mondjuk egyszer egy fél órát. :( Ha már lassan 10 éve napi kapcsolatban voltunk...
Szerintem egy üzenetben nem lenne semmi rossz. Tényleg ilyen viszonyban voltunk. Meg ismer. Nyilván ne hetekig boncolgassa velem ezt a témát, mert senki életkedvét nem akarom elvenni. De mégis a gesztus jól esne.
Van olyan kollegám is aki megtudta mi történt (nem tőlem, én csak a két főnökömnek szóltam, csak terjednek a hírek). Felhívott napokkal később, hogy ő sem tudta illik vagy nem, de úgy gondolta biztosít arról ha szükségem lenne valamire, szóljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!