Amikor egy ember bánt másokat, miért jó neki?
Van egy ismerősöm, aki állandóan kritizál. Kéretlenül is. Már semmit se mondok neki, mert mindenről negatív véleménye van és ezt hangoztatja is.
Általában elb.ssza a napom, de megfelelési kényszeres vagyok sajnos. Ha szóvá teszem, akkor csak fejeket vág ,, oké ez az én véleményem " stílusban.
Ha megakarom győzni arról, hogy rosszul ítélkezik rólam, akkor szintén.
Ha megkérdezem miért bánt, mire jó ez neki, akkor pedig azt mondja, hogy nem bántás, ez a véleményem.
Sokszor ezt úgy csinálja, hogy mások is vannak ott.
Pl.: Irodába bemegyek, ott van dolgom, beszélgetek másokkal, majd megkérdez tőlem valamit, ami miatt negatív véleménye lehet, közli, hogy szerinte az ilyen emberek unintelligensek, budosek, koszosak, bármi.
Ha beszélgetek valakiről és elmondok valamit, akkor elmondja a véleményét, hogy szerinte ez nagyon gáz. Ha eladom a ruháimat, amiket pl nem használok. ,, ez szinten aluli " hasonló jelzők.
Volt olyan, hogy a párom kirakott egy fotót az instagrammra, majd először megkérdezte, hogy mi ilyen helyekre járunk? Mire mondtam, hogy igen, erre közölte, hogy ,, tipikus idiotizmus ".
Mire megkérdeztem, hogy jaa láttad a képet igaz? ( nem ismerősök ) közölte, hogy nem, egyik haverom mondta, hogy milyen idióták járnak oda és küldte a képet.
Mivel megfelelesi kenyszerem van, régen ezeket titkoltam előle, valamiért mindig megakartam felelni. Aztán nyilván ez sokszor kiderult, akkor az volt a baj. Mostanában már őszinte vagyok, de ez is fáj. Most nem is ez a lényeg.
Ezek az emberek miért ilyenek ?
Illetve ami kimaradt. Sokszor a saját véleménye ellen megy. Volt olyan, hogy vettem egy könyvet, szerinte ez csak parasztvakítás, hülye embereket húznak le vele, ugyanaz a könyv ami 20 éve már van, de aki nem olvas, az benyeli.
Megfelelesi kenyszerem miatt megjegyeztem ezt a könyvet, pedig ez 1 éve történt.
2 hete ugyanezt a könyvet olvasta.
Mire megkérdeztem, hogy ez nem az a könyv amire 1 éve azt mondtad, hogy ?
Az volt a válasza, hogy ezt ajándékba kaptam, én nem vettem volna meg, ne keverd össze...
Megoldás: ugyanolyan kritikusnak kell lenni. Mások előtt. Majd abbahagyja a bunkózást, mert tudni fogja hogy viszonzod. Az ilyen ember nagyon érzékeny, és nem szereti ha beszólnak neki, évekig is rágódik rajta. Nyugodtan alázd meg.
A megfelelési kényszereddel meg menj pszichológushoz.
Kevésnek hiszi magát es azzal hogy lenyom másojat tudja csak magát többnek hinni.
Ilyen esetekben jo az ha visszaszolsz es mekketted áll más is aki szintén beugat neki. Mert ha tobben vagytok már előnyben vagy.
Az a baj, hogy egyszerűen úgy éli az életét, hogy nem tudok kritikát fogalmazni rá. Ha még is tudnék, hogy szerintem pedig a te viselkedésed blabla akkor az a válasz, hogy oké.. de közben látom rajta, hogy nem vagyok azon a szinten ami elérni azt, hogy ő komolyan vegye.
Vagy ha tényleg őszinte kritikát mondok róla, akkor közli, hogy tudom, de kicsinyes vagy. Szóval ilyen sakk-matt.
Mondd neki, hogy van valami a hajadban, van valami az arcodon, hogy nézel ki?
Azt is mondhatod, hogy lent az épület előtt várja valaki. Utána mondd, hogy csak vicceltem. Én ilyenekkel szívatnám.
8-as. Fogalmam sincs miért. Egyszerűen van egy kényszeres érzés bennem, hogy olyan akarok lenni, hogy neki jó legyen.
Mármint nem neki, nem azért, hogy ő boldog legyen tőle, hanem, hogy olyan véleménnyel legyen, ami pozitív.
Valamiért érdekel ez engem, ezért is mondom, hogy megfelelesi kényszeres vagyok. De nem mindenki irányába, csak egy két ember felé, akikről úgy érzem, hogy jobbak mint én. Amolyan mentor szintre emelem őket és behódolok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!