Miért hiszik azt egyesek, hogy nekik alanyi jogon jár a tisztelet, csak azért, mert az ő szülei hamarabb szexeltek védekezés nélkül?
Én a húszas éveim elején járok, 14 éves korom óta önállóan tömegközlekedem. Akár merre járok, mindig felbukkannak azok a jellemzően középkorú, vagy öreg emberek, legfőképp nők, akik puffognak, mert nem tisztelik őket azok a szörnyű szemét fiatalok, pedig hát ő (a panaszkodó)az idősebb, az idősebbet tisztelni kell.
És akkor ezek az emberek azok, akik ha le akarják tenni a szentséges sggüket, és te, náluk fiatalabb, az alávaló teremtmény ülni merészelsz, akkor nem szólnak hozzád, hanem odaállnak melléd a buszon/bármin, és ezek a tiszteletre méltó, nagyságos emberek fintorogva bámulnak rád, vagy épp egy hozzá hasonló méltóságos vénséggel fröcsögnek arról, hogy hát, ezek a mai fiatalok, és közben megvető pillantásokkal súlytanak. Ahelyett, hogy arra használnák a pofájukat, hogy talán megkérjék SZÉPEN a fiatalt, hogy adja át a helyét.
Vagy ott van az, hogy példáuk én, mint fiatal, lerakom magam mellé, a másik ülésre a táskát. Nem nyomorgok ha nem muszáj, egy csomószor jártam úgy, hogy 40 percig az ölembe fogtam a táskát, semmit nem tudtam tőle csinálni, cserébe senki nem ült mellém. Nem, odarakom a táskát, ha valaki szól, elvesztem, ennyi. Na ilyenkor jönnek a fentebb említett "tiszteletre méltó" teremtmények. Na az, hogy normális hangnemben szóljanak, az kb soha nem történik meg. A minimum a lesajnáló hangnemben elhangzott "Leülnék!" és társai. Mellé még ott van az a típus, aki SZÓ NÉLKÜL RÁÜL a táskámra, úgy kell kikapnom a szent fenék alól a cuccom, hogy ne tegyen benne kárt a tiszteletre méltóbb embertárs. Ja, és azt se felejtsük el, aki nem szól hozzám, esetleg kombinálja a flegma "leülnék!" megszólalással, és még mielőtt reagálhatnék hozzámvágja a táskamat.
De olyan is volt, hogy egyszer valaki szépen szólt, hogy vegyem el a táskám, mondtam, hogy bocs, foglalt erre az addig normálisnak látszó középkorú "hölgy" puffogva, szitkozódva hozzámvágta a táskám, mondván, hogy nincs olyan, hogy foglalt, majd leült. Miközben egy megálló múlva -kettő perc- szállt fel egy barátnőm, aki mozgássérült, bottal jár, és am neki foglaltam volna a helyet, nem egy egészséges fiatalnak, akinek nincs joga ülni az ilyen tiszteletre méltó öregek szerint.
De láttam én már banyatanos úri hölgyet is kerekesszékessel veszekedni, hogy szálljon le, mert túl sok helyet foglal, miatta nem férnek fel az emberek. Miközben ha a néni arrébb megy, még öten elférnek. És amikor ezt tök normálisan megmondtam a néninek, akkor én voltam a szemét fiatal, aki nem tiszteli az idősebbeket.
De miért kéne tisztelni az idősebbeket? A tisztelet azt jelenti, hogy felnézni valakire. Namármost egy random idegenre miért kéne felnézni? Ráadásul úgy, hogy az adott szituációban annyit tudok arról a random idegenről, hogy egy ordas nagy bunkó, veri a sggét a földhöz a "tiszteletért", ja meg még azt is tudom, hogy az ő anyjába hamarabb ejakulált bele valaki védekezés nélkül. Most tényleg elég az utóbbi a "tiszteletet"?
#4 Nem hisztizek, hanem fel vagyok háborodva a bunkó középkorú és idős, leginkább nőkön. Nem ugyanaz.
#5 Szerintem meg nem bunkóság magam mellé rakni a táskát. Úgyis el fogom venni onnan, ha valaki oda akar ülni, feltéve, hogy nem egy kulától-alkoholtol bűzölgő ember akarja (bár azok nem jönnek oda felénk, ha ott a táska), vagy ha épp nem a mozgáskorlátozott barátnőmnek fogalom a helyét.
A földre nem rakom le, mert retkes lesz, kenek vele aztán össze mindent. Helyi járaton az ölembe veszem a táskám, ha kialakulni látszik a hering parti, ha kb tök üres a járat, akkor viszont simán lerakom az ülésre.
Viszont totál indokolatlanul nem fogom az ölembe venni a táskát, pláne 40 percnél hosszabb útakon, a helyközi járatokon. Annak semmi értelme, hogy másfél órán keresztül az ölembe legyen, miközben marhára nem ül le mellém senki. Ráadásul felénk a normálisabbja buszon, vonaton akkor is megkérdezi, hogy szabad-e a hely, ha nincs ott semmi. Akkor nem mindegy, hogy egy ilyen kérdésnél csak bólintok, vagy bólintok ÉS arrébb veszem a táskát?
Azért ne mondjuk már, hogy ez a táska magam mellett tartása bunkóság, ráadásul ugyanazon a szinten, mint például a szándékos rongálás (ugye ráülni a szemét fiatal táskájara, meg hozzávágni a táskát), mert marhára nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!