Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet az erőszak ellen...

Hogyan lehet az erőszak ellen hatékonyan védekezni?

Figyelt kérdés
Van egy apám, aki egyébként sebészként dolgozik, azonban elég durván bánik anyámmal, olykor velem is. Legjobban anyámat féltem, látom rajta, hogy el van nyomva. Beszélgettem erről vele, nem akar mélyebb konfliktust, ezért nem lázad fel apám ellen. Én lázadok a magam szintjén, de nem verhetem el, van egy határ, meg nem is biztos, hogy eltudnám. Tudni kell még, hogy a munkahelyén is hasonló módon viselkedik, egyszer voltam bent nála, és a nővéreket úgy leszidta valami papír miatt, hogy elég ciki volt hallgatni. Mondhatni, hogy domináns, csak túlzásba viszi.

2023. febr. 18. 21:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%
2023. febr. 18. 21:54
 2/14 anonim ***** válasza:
13%
Itt semmi erőszakról nem volt szó. Vanak domináns típusú emberek, szokj hozzá.
2023. febr. 18. 21:59
 3/14 A kérdező kommentje:
Kicsit talán félreérthető voltam, verni nem veri, hanem szóban eléggé lenézi, durván szól hozzá, minősíti.
2023. febr. 18. 21:59
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyanokat kérdezz tőle: "Ez család?"

Rá kell eszméljen hogy mennyire agresszív és nem normális amit csinál!

Ki kell zökkenteni, de ha nem lehet rá hatni akkor csak külön van boldog életetek ahol nem kell félnetek.

2023. febr. 18. 22:04
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

Hát talán megalázóan beszélni a szeretteivel, úgy hogy azok már félnek tőle, talán mégsem csak annyi, hogy "domináns jellem". Ez kérlek lelki bántalmazás, ami nagyon durván le tudja épiteni az ember önbecsülését, szélyiségét, szóval szerintem komolyabban kellene ezt venni.

2023. febr. 18. 22:16
 6/14 anonim ***** válasza:

személyiségét*

#5 voltam

2023. febr. 18. 22:16
 7/14 anonim ***** válasza:
Elköltözöl vagy egy-egy durva beszólása után megvered. Azért ilyen, mert ereje vagy hatalma van, ezzel szemben pedig csak az erő jelent megoldást, a megbeszélés, terápia és a többi csak fingfestés.
2023. febr. 18. 23:13
 8/14 anonim ***** válasza:
El kell költözni. Hülye aki egy ilyen nárcisztikus barommal él.
2023. febr. 19. 02:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Amolyan, rosszabb ugysem lehet alapon, megprobálhatnád megfejteni, megérteni hogy mi a franc baja van veletek, vagy az egész világgal. (kikérdezheted ismerőseit rokonait) Nem úgy értem a megértést, hogy elkell fogadni hogy ilyen, hanem hogy akármekkora barom is valami okból mégis csak így akar, vagy csak így tud viselkedni. Ő szempontjából, mégha az hülyeség is, van rá valami "értelmes" oka. Szar az élete, kiábrándult, depresszios, kitudja milyen fájdalma problémája van évek, évtizedek óta.

Ha megvan a fájdalma, amiért ilyen ellenséges, bizalmatlan a világgal, hátha lehet rajta legalább részben segíteni.

2023. febr. 19. 06:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Még jó,hogy nem verheted el,ha tudnád sem,mert ő sem fizikai erőszakkal lépett fel ellenetek.Beszélni kell vele,hogy nektek ez nagyon rosszul esik,és megkérdezni,hogy miért csinálja veletek.Ha nem tud rá értelmes választ adni,vagy nem hagyja abba,akkor el kell költözni,elválni,mert nem fog megváltozni.
2023. febr. 19. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!