Miért van az, hogy az emberek jóval okosabbnak gondolják magukat mindenféle szakmai tudás és tájékozottság nélkül a legtöbb témában, mint azok, akik éveket, évtizedeket foglalkoznak ezen témákkal?
Csak néhány egyszerűbb téma: általános megítélése a vakcináknak, a vírusoknak és azok létezéséről (vagy inkább nem létezéséről). Amint megjelennek tudományos cikkek, ahol hosszú-hosszú éveken át ezekkel foglalkozó szakemberek tanulmányokkal bizonyítanak valamit, a konteósok rögtön elkezdenek hangosabbak lenni és úgy állítani marhaságokat, hogy valójában teljesen hülyék a témához.
De akár az általános pénzügyi ismeretek is remek téma erre. Amikor közgazdászok, hosszú évek óta ezen fejlődött és ezzel foglalkozó szakemberek mondanak valamit, biztosan jön a kiskunfélegyházi reálban dolgozó hentes és elkezd okoskodni.
Nem akarják elismerni mások tudását tapasztalatát mert akkor kevesebbnek hinnék saját magukat.
Vannak akiknek a tudás nem azt jelenti hogy jé megtanulhattam megtudtam ma is vmit, hanem nehogymá' a másik legyen az okos én meg a hülye es tartja a véleményét.
hallottam már erről a dologról, és már akkor sem értettem.
mármint azt nem értettem, hogy az emberi faj egyik legjellemzőbb tulajdonságának miért kell nevet adni, beállítva azt valamiféle tudományos tanulmányként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!