Azért nem vásároltok többet, mert nem fér bele, vagy mert megtakarítotok inkább?
A fogyasztói index 2 éve folyamtos zuhanásban-stagnálásban van, miközben "állítólag" rohamszerűen nőnek a reálbérek. A kormány szerint azért, mert az emberwk inkább megtakarítanak.
Nálatok mi a helyzet?
A képlet egyszerűbb, mint gondolnád - kérdező:
Nem vet fel a pénz és ha fel vetne, sem vásárolgatnék össze olyan kacatokat, amire semmi szükségem. Ezt nem akarják megérteni, elfogadni az erőszakosan orrba-szájba reklámot emberek képébe toló organizmusok sem, pedig ez ettől még nem fog semmit sem változni! Nem fogok 15 kiló cipőkrémet megvásárolni hetente, ha strandpapucsban járok! Nem bonyolult!
Amit kell, azt nyilván megveszek, de nagyon sokszor szerepet játszik az úgynevezett "hát ennyiért ott rohadjon meg", nyilván ez pl. a zöldségekre, tésztára, tejtermékre nem vonatkozik, mert hát valamit muszáj megenni hogy kiszarhassam, de egy chipsnél, gyümölcslénél már átlépte az ára azt a lélektani határt, hogy inkább eszek vékonyra szeletelt nyers répát valami házi mártogatóssal, és főzök egy teát.
Igazából még jót is tett nekem, egészségesebben eszek és sokkal szebb a hajam és a bőröm is.
Ami még változott, hogy fizet a halál ennyi pénzt ruhákért. Ha kell valami, szétnézek a turikban, vagy a vinteden. De mivel az elmúlt években alig találtam olyan vastag pulcsit, ami ne ért volna véget a derekamnál, mert épp ez volt a divat, rájöttem, hogy pár gomolyag fonal fillérekbe kerül, engem meg nagyanyám gyerekként megtanított horgolni.
Azt sem szabad elhinni amit a kormány kérdez...
Brutálisan szegényedik el a nép, mert a bér vásárlóértéke csökken, a többi rizsa.
Személyesen pedig; Az én bérem is veszít a vásárlóértékéből, de nem okoz gondot megvenni amire szükségem van, inkább úgy mondom, hogy próbálok racionális döntéseket hozni a mindennapokban, mert nagyobb tervekre kell a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!