Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan viseljem el, hogy...

Hogyan viseljem el, hogy annyira buta vagyok, hogy még a középiskolát sem tudom befejezni?

Figyelt kérdés

Hosszú történet. Csak a lényeget írom le.

Annak idején elkezdtem a középiskolát nagy reményekkel, informatika szakra vettek fel. Ám ennek az egésznek az lett a vége, hogy nem tudtam befejezni. Azért, mert az iskolában ok nélkül bántottak, kinéztek maguknak, szívattak. Még a tanárok sem álltak ki mellettem, így otthagytam az egészet.

Most évekkel később visszamentem - mert kéne az érettségi - de káosz az egész. Hiába tanultam autodidakta módon, és próbáltam pótolni azt, ami kimaradt, totál sötétség. Angolból a legnehezebb igeidőket kell feldolgoznom - egyedül. Matematikából a legnehezebb témakört tanulom úgy, hogy a matek alapok nincsenek letéve. És ott vannak még más tantárgyak is.

Úgy érzem, nem bírom ezt a terhelést. Szorongok, ideges vagyok, stresszelek, ugyanaz, mint kamasz korban, csak most szívatás nélkülm

Iskola, tehát elvileg okosodnom kellene, de semmire sem tanítanak meg, csak a túlélés folyik ott.

Azon gondolkodom, hogy megint ott kellene hagynom az iskolát, és inkább meg kellene tanulnom normálisan egy nyelvet. Az iskolában úgysem tanulom meg a nyelvet, csak a minimumot tudnám(???) teljesíteni.

Mi értelme egy 2-es angol érettséginek?

Akkor már jobban járok, ha 0-24-ben nyelveket tanulok, ahelyett, hogy gimnáziumba járok, és szerzek egy B2-es nyelvvizsgàt.

Ugyanakkor viszont fáj, hogy ilyen szerencsétlen, ostoba vagyok. De vajon mennyire lehetek az, ha már a gimnáziumot sem tudom befejezni?

Még Győzikének is több esze lehet, mert ő legalább tudott pénzt csinálni, én meg nem csak buta, de szegény is vagyok.

Hogy tudnám ezt a nyomorúságot elviselni?

Motivációra nincs szükségem, ugyanis egyáltalán nincs semmi önbizalmam.

okt. 2. 07:06
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
okt. 2. 07:46
 12/24 anonim ***** válasza:
31%

Ja, mindenki ellened van, a tanárok is hülyék, semmite nem tanítanak...

Bocs, ha nem simizem a lelked, de merem fogadni, hogy az osztálytársaid 90%-a sikeres érettségit tett. Szóval nem biztos, hogy "csak" a tanárokkal van a baj.

okt. 2. 07:46
 13/24 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy ők sikeres érettségit tettek, de nekem nemhagyták, hogy azt tegyek.

Már az első nap megvertek a suliban, ok nélkül.

Gondolhatod, milyen volt hazajönni álmaim iskolájából öltönyben, úgy, hogy kaptam egy nyilvános verést.

Onnantól beindult a mindennapos szívatás, és el kellett onnan menekülnöm.

okt. 2. 07:48
 14/24 A kérdező kommentje:

A tanárokkal az volt a baj, hogy nem állították le a szívatást. Sőt, ellenem fordultak. Holott az tanár előtt húzták le nyilvánosan a nadrágomat, de mégcsak nem is szólt.

okt. 2. 07:50
 15/24 anonim ***** válasza:
34%

Most téged az érettségi obszedál, mint a meddő nőt a szülés!

Ha így akarod akkor tedd meg!

De ha van benned tehetség az érettségi nélkül is előjön!

Hogy miért bántanak?

Sajnos az emberek gonoszak, es ha úgy érzik, hogy valakit következmények nélkül bánthatnak, megteszik!

Még ők sem tudják, hogy mi triggereli őket, vagy más magyarázatot adnak erre!

Lehet más vagy mint a többi, lehet jó értelmeben es ez irritálja őket!

De ezen ne múljon a diplomád !

okt. 2. 07:55
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Jelentsd fel az iskolát!
okt. 2. 07:56
 17/24 A kérdező kommentje:

Akkor kellett volna, mikor friss volt az ügy, feltehetően már elévült. Így hosszú évek után már felesleges, meg egyébként sem akarok már azzal az iskolával foglalkozni.

okt. 2. 08:04
 18/24 anonim ***** válasza:
47%

Ne aggódj!

Ha egy mama 90 évesen asszem diplomátja lett,akkor te sem elveszve.:D

Csak tanulj ez a lényeg,ne az emberekkel foglalkozz.

Van egy célod a felé haladj.

okt. 2. 08:35
 19/24 anonim ***** válasza:
31%

Először is nem vagy ostoba, ha sikerült több szakmát is kitanulnod és képes vagy nyelvvizsgát tenni idegen nyelvből, illetve amit írtál, az egészen jól megfogalmazott, jól tagolt, értelmes szöveg. Ennek ellenére nem boldogulsz például a matematikával. Nem lehet, hogy az iskolai gyenge teljesítmény mögött valami részképesség/tanulási zavar áll (pl.diszkalkulia), ami miatt néhány tantárgy teljesítése kész szenvedés vagy lehetetlennek tűnik?

Bár, szerintem semmi szégyellni való nincsen abban, ha valakinek nincs érettségije, de ha téged ez ennyire frusztrál vagy rontja az önbecsülésed, próbálj utánajárni, miért megy neked nehezen a tanulás. Esetleg hívd fel a területi pedagógiai szakszolgálatot és kérj időpontot egy pedagógiai vizsgálatra (ingyenes), vagy ha ők azt mondják, hogy nagykorúakat már nem vizsgálhatnak, kérdezd meg, hogy a lakhelyed szerint, hol vizsgálhatnák, hogy nem áll-e fenn nálad valami tanulási zavar.

Ez a vizsgálat abban tud segíteni, hogy ha megállapítanak valami tanulási zavart, kaphatsz értékelés és osztályozás alóli felmentést azokból a tantárgyakból, amik teljesítéséhez szükséges lenne az a készség, ami nálad sérült. De ha nem is mentenek fel értékelés alól, akkor is szakértői véleményben javasolhatnak többlet időt számonkérésnél, illetve segédeszköz használatot. Egy ilyen vizsgálat után mindig készül szakértői vélemény és az abban javasoltak az érettségi és a szakmai vizsgákon is megilletnek. Ez a vizsgálat ingyenes, egy pszichológiai és egy pedagógiai részből áll, 3-4 óra alatt megcsinálják, csak lehet, várni kell rá 2-3 hónapot, mire időpontot kapsz.

Én elmennék a helyedben egy ilyen vizsgálatra, már csak azért is, hogy rendezzem az önbizalmamat, hogy tényleg nem vagyok képes letenni az érettségit vagy pedig képes vagyok rá, csak tanulási zavarral küzdök, amire viszont van megoldás.

okt. 2. 09:52
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Pakolj a tanulmányok mögé több melót, mint az átlag!

Elméleti ismereteket tanulhatsz hanganyag hallgatásával is, - ha a környezet olyan, hogy ezt megengedi következmények nélkül!

okt. 2. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!