Hogyan viseljem el, hogy annyira buta vagyok, hogy még a középiskolát sem tudom befejezni?
Hosszú történet. Csak a lényeget írom le.
Annak idején elkezdtem a középiskolát nagy reményekkel, informatika szakra vettek fel. Ám ennek az egésznek az lett a vége, hogy nem tudtam befejezni. Azért, mert az iskolában ok nélkül bántottak, kinéztek maguknak, szívattak. Még a tanárok sem álltak ki mellettem, így otthagytam az egészet.
Most évekkel később visszamentem - mert kéne az érettségi - de káosz az egész. Hiába tanultam autodidakta módon, és próbáltam pótolni azt, ami kimaradt, totál sötétség. Angolból a legnehezebb igeidőket kell feldolgoznom - egyedül. Matematikából a legnehezebb témakört tanulom úgy, hogy a matek alapok nincsenek letéve. És ott vannak még más tantárgyak is.
Úgy érzem, nem bírom ezt a terhelést. Szorongok, ideges vagyok, stresszelek, ugyanaz, mint kamasz korban, csak most szívatás nélkülm
Iskola, tehát elvileg okosodnom kellene, de semmire sem tanítanak meg, csak a túlélés folyik ott.
Azon gondolkodom, hogy megint ott kellene hagynom az iskolát, és inkább meg kellene tanulnom normálisan egy nyelvet. Az iskolában úgysem tanulom meg a nyelvet, csak a minimumot tudnám(???) teljesíteni.
Mi értelme egy 2-es angol érettséginek?
Akkor már jobban járok, ha 0-24-ben nyelveket tanulok, ahelyett, hogy gimnáziumba járok, és szerzek egy B2-es nyelvvizsgàt.
Ugyanakkor viszont fáj, hogy ilyen szerencsétlen, ostoba vagyok. De vajon mennyire lehetek az, ha már a gimnáziumot sem tudom befejezni?
Még Győzikének is több esze lehet, mert ő legalább tudott pénzt csinálni, én meg nem csak buta, de szegény is vagyok.
Hogy tudnám ezt a nyomorúságot elviselni?
Motivációra nincs szükségem, ugyanis egyáltalán nincs semmi önbizalmam.
Tanulj egy szakmát felnőttképzésben, amihez nem kell érettségi.
Pl: Szakács, virágkötő, takarítsál
Nem vagy buta, akit informatika szakra felvesznek, nem buta.
Ha úgy érzed kiközösítenek, neked ez miert számít? Nem tudod a célodat követni? Ne foglalkozz senkivel!
Lehet diagnózisod van, pl autizmus, Asperger
A kiközösítés nem zavar, az zavart, hogy bántottak. Ha csak nem szóltak volna hozzám, úgy el lettem volna.
A mai világba az érettségi nem sokat szamit
Nekem van es 3 muszakba döglök meg
Szart se ér az érettségi
Tehetség kell az élethez meg motivácio, céltudatosság, nem érettségi
Nem kitaláció, komoly a kérdés!
Több kérdést írtam ki a napokban, a közoktatás rovatban, ahol tanulás miatt panaszkodok. Még a feladatlapot is lefotóztam, hogy segítsenek. Tegnap az angol miatt panaszkodtam. De 1 ember segített csak, az is rosszul és elégtelent kaptam. 🥶
Lehet, egyeseknek "s***t se ér az érettségi", de én nem akarok olyan ember lenni, akinek "nyócáltalános" a legmagasabb iskolai végzettsége. Exbarátnőm is megmondta, hogy addig nem lesz nyugtom, még le nem érettségizek. Ő egyetemista, és segített is volna nekem, csak szakítottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!