Pszichológushoz mikor érdemes fordulni? Ezzel a gonddal már lehet?
Tudom, hogy egy pszichológus nagyon drága és nem akarok úgy elmenni hozzá, hogy kiderüljön, nem is nagy a bajom, akkor akarok menni, hogyha tényleg van értelme is.
Szóval már pár hónapja, lehet már fél éve is van, elkezdődtek nálam a hiszti rohamok és a hangulat ingadozás. Az okát nem tudom, találgatni tudok csak. A hiszti rohamokat úgy kell elképzelni, hogy a falhoz vágok vagy erős késztetést érzek, hogy a falhoz vágjak dolgokat, hogyha vitatkozom valakivel, sírva ordibálok és mikor lenyugszom, már megvan beszélve a dolog, egy rossz nézést követően elkezdek úgy sírni, mint akinek a családját mészárolták volna le. A hangulat ingadozásaimat én személy szerint nem annyira veszem észre, inkább a párom szokta mondani, hogy nevetek, becsukja a szemét, és mikor kinyitja egy komor, szomorú lányt lát. Azt én is észrevettem, hogy bármelyik érzésem gyorsan és nyom nélkül tűnik el és váltja fel valami más (mondjuk dühös vagyok, majd két percre rá teljesen elmúlik és jól vagyok). Már lassan mindenen képes vagyok sírni, és mióta a papám élet halál közt van, még többször jön elő az inger, hogy csak úgy elsírjam magam. Újabban már az is eljött, hogy egy nagy vita után belegondolok, hogy ha meghalnék jobb lenne.
Volt már kint egyszer egy hasonló kérdésem, de azóta súlyosobbodott a helyzet. Nagyon érdekel a szpichológia, sokszor sikerül elemezni magam és a problémáim, de most nem sikerül :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!