El tudnatok úgy képzelni az egész életetek, hogy nem kellene dolgozni, és egész nap csak tv-t kellene nézni, netezni, olvasni, meg számítógépezni?
#6:
Aha. És a pénz mégis honnan jön neked akkor?
Igen, számomra ilyen az ideális élet.
És azt tartom igazán "gazdagnak", aki így tud élni.
Aki meg állandóan a hatalmas jólétért gürizik, azt ugyanúgy szolgának tartom.
Ilyen mikor élvezed az életet, hátradőlhetsz, az egyszerű dolgok tesznek boldoggá, és nem másoknak kell megfelelned.
Én azon csodálkozom, aki munka mellett még túrázik, meg minden hétvégén megy valahová.
Ezek az emberek soha nem pihennek?
Én kiborulnék, ha így kellene élnem.
"Aha. És a pénz mégis honnan jön neked akkor?"
40 éves koromig dolgoztam, többször külföldön is. Mindig is ez volt a célom, hogy minél hamarabb befejezni a munkát, most van annyi magtakarításom (befektetésem), hogy 20 évig még simán elég.
Utazni soha nem szerettem (emberek közöt se lenni), engem tökéletesen kielégít ez az egyszerű de nyugalmas életforma.
Kérdező, akkor se választanám ezt az életet, mivel ez számomra nem élet. Számomra az nem élet, hogy csak otthon döglök egész nap. Számomra alap a kirándulás, természetbe való kimenés, utazás.
Az otthoni semmittevésbe is egy idő után bele lehet unni, bele lehet fásulni.
"Számomra az nem élet"
Jó, de akkor mennyi ilyen "nem élet" van?
Az afrikai lakosok 90%-a, rabszolgamunkában élő ázsiaiak, gettókban élők, háborús orszagokban élők, stb.stb.
Szerintem jobban és stresszmentesebben élek, mint a Föld lakosságának 80%-a, nem panaszkodom, összeteszem a kezem, hogy ez van.
Hallottad már azt, hogy nem vagyunk egyformák?
Te lehet, hogy jól érzed magad otthon dögölve, de ez nekem uncsi lenne. Te pedig nem élveznéd azt, ha több km-t kéne utazni. Ennyi. Miért nem vagy képes ezt megérteni és felfogni? Nem olyan bonyolult pedig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!