Aki horkol, hogy alakult a párkapcsolata, volt ebből gond, mit tettetek, mi a megoldás?
Természetes, hogy nem direkt horkol aki horkol. De legalább mutatna valami együttműködési szándékot. És ha már kipróbáltunk mindent, és akkor is horkol, mert nem vált be semmi, akkor majd jövök én, hogy három helyiséggel odébb bebújok öt paplan alatt az ágyneműtartóba egy szó nélkül. Mert akkor már tényleg látom rajta az akaratot, hogy ő akarná megszűntetni, de nem tehet róla, hogy horkol.
Férjem horkol, ráadásul általában ő fekszik le előbb, de ha együtt fekszünk le az sem segít, mert ő az a típus, hogy leteszi a fejét, és mire a párnára ér már horkol is, én pedig még olvasok, relaxálok mielőtt elalszok. Nála azért nem olyan durva a helyzet, van egy oldalt fekvő póz, amiben nem horkol, szóval ha ebből a pózból elmozdul - tipikusan amikor a hátára fordul - és nekiáll durván horkolni akkor finoman meglököm, hogy forduljon meg, általában ez segít.
Nála a garat/orrüreg túl szűk és renyhe, régen előfordult, hogy a mandulája környéke is bedurrant ha stresszes volt, de jövőre tervezi alváslaborba menni, már utánanézett a dolognak, hogy biztosan kizárjuk az alvási apnoét.
Akkor romlik a helyzet, amikor felszed pár kilót, ha stresszes vagy ha spicces. Vagy ha beteg, de olyankor mi amúgy is külön alszunk, hogy ne zavarjuk/fertőzzük meg a másikat. Sajnos most van rajta kb. 10 kiló plusz, már dolgozik a leadásán, de hát nyilván ez nem megy egyik hónapról a másikra + nagyon stresszes időszaka van a munkahelyén és itthon is (4 hónapos a gyerekünk) + ma éppen hónapok óta először kimozdult a tesójával, úgyhogy legurított néhány italt, szóval MOST nagyon durván horkol, de mondta, hogy kint alszik a kanapén. Mondjuk EZ be fog hallatszani a zárt ajtón keresztül is... :D De mostanában ez azért nem zavar különösebben, mert a ded miatt amúgy is hektikusak az éjszakák (bár már kezdünk szépen beállni egy rendszerre), ha meg végre tudok aludni, akkor a gyerek mocorgásán kívül kb. ágyúlövés sem ébreszt fel! :D
Én egyébként nem szívesen aludnék külön, mert - annak ellenére, hogy nem vagyunk ilyen összebújós pár - megszoktam, hogy ott szuszog mellettem valaki, és ritkán van olyan, hogy kifejezetten zavaró éjjel.
Mi a párunkkal mindketten horkolunk néha, ha háton fekszünk. Általában nem fekszünk háton, tehát nem olyan gyakran okoz gondot. Párom elmondása szerint ha horkolok, akkor egyrészt nem nagyon hangosan, másrészt nálam működik az, hogyha picit megbök, akkor átfordulok oldalra és abbahagyom a horkolást. Az ő horkolása picit idegesítő, de nem vészes, így kibekkelem (kipróbáltam rajta múltkor a bökést, ő felébredt rá, ezért nem akarok ezzel próbálkozni).
Viszont ha pl. úgy horkolna, mint anyukám vagy apukám, azaz baromi hangosan, akkor megpróbálkoznék azzal, hogy horkolás elleni termékeket ajánlok neki, és ha azok nem segítenek, külön szobában alvás. Egyik barátnőm szülei pl. így tettek, mert az apukája nagyon durván hangosan horkol - nem volt gondjuk ezzel, nem cseszte szét közöttük az intimitást (de ehhez kellett az, hogy az apja ne legyen sértődős kis vki, hanem felnőtt módon értse meg, miért kell a különszoba a felesége egészséges alvásához).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!